ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-01-2015, ora 10:24

Ambasadorul Norvegiei, in vizita la Palatul Roznovanu

Articol de Madalina Irimia
Ambasadorul Norvegiei in Romania, Excelenta Sa (E.S.) Tove Bruvik Westberg, s-a intalnit luni, 26 ianuarie, cu Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi, pentru a discuta despre lansarea in Iasi a doua proiecte cu impact social. Cele doua proiecte sociale sunt finantate prin programul Norvegiei SEE, derulate de Salvation Army (crearea unui Centru Comunitar la Iasi) si Fundatia Alaturi de Voi. E.S. este insotita la Iasi de Diana Secarea, asistent EEA&Norway Grants.

In discutiile purtate la Palatul Roznovanu, Tove Bruvik Westberg si-a aratat multumirea fata de buna colaborare existenta intre serviciile de specialitate ale municipalitatii iesene si ONG-urile locale active in domeniul social. Discutiile au vizat si situatia economico-sociala a Municipiului Iasi, parteneriatul strategic cu Republica Moldova, colaborarea cu mediul academic, preecum si programul de finantare EEA&Norway Grants (Granturi SEE si Norvegiene).

Primarul Gheorghe Nichita a discutat cu ambasadorul Norvegiei si despre proiectul „Istoria minoritatilor – o abordare cultural artistica a diversitatii”, finantat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, care se afla in implementare din decembrie 2014, linia „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural”, derulat in parteneriat cu Fundatia Iasi 2021 – Capitala Culturala Europeana, Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi si Asociatia „Pro Roma”. Obiectivul general al proiectului este sporirea dialogului cultural prin intelegerea diversitatii culturale si organizarea pe durata proiectului, de 11 luni, a unei cercetari istorice a minoritatilor, spectacole, expozitii, conferinte tematice (un spectacol de teatru documentar evreiesc; un spectacol de teatru de animatie ce are ca sursa de inspiratie cultura etniei rome; 5 reprezentatii ale spectacolului de teatru de animatie; 250 de exemplare din volumul de monografie istorica; 6 conferinte tematice „Iasi – oras al diversitatii culturale”; un festival al diversitatii culturale; o parada a costumelor populare ale minoritatilor; o expozitie a costumelor populare a minoritatilor; un spectacol de dans si muzica specifice; 4 proiectii de film documentar apartinand unor minoritati).

I-am expus Excelentei Sale proiectul pe care il implementeza municipalitatea despre minoritati si i-am explicat ca Iasul este un oras deschis, un oras cu valente europene. Municipalitatea este preocupata de integrarea acestor minoritati si doreste sa deruleze cat mai multe proiecte care sa raspunda provocarilor de acest fel. Am discutat si despre candidatura Iasului la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

E.S. Tove Bruvik Westberg s-a declarat fascinata de orasul Iasi si a promis sa revina cat mai curand, pentru a afla mai multe lucruri despre cultura si istoria locurilor.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii