A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713598845.3121.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ambasadorul Israelului la Bucuresti s-a intalnit cu Mihai Chirica la Palatul Roznovanu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-06-2015, ora 12:07

Ambasadorul Israelului la Bucuresti s-a intalnit cu Mihai Chirica la Palatul Roznovanu

Articol de Cristian Amariei
Excelenta Sa (E.S.) Dan Ben-Eliezer, Ambasador al Statului Israel in Romania a efectuat o vizita oficiala in Municipiul Iasi pentru a participa la ceremonia de comemorare a Pogromulului de la Iasi, organizata de Comunitatea Evreilor.

Luni, 29 iunie, Dan Ben-Eliezer a avut o intalire cu Mihai Chirica, viceprimar cu atributii de primar, la Palatul Roznovanu, intalnire la care a participat si Abraham Ghiltman, presedintele Comunitatii Evreilor din Iasi. ”Ma simt la Iasi ca acasa, mama mea fiind nascuta in acest oras si sunt si membru onorific al Comunitatii din Iasi. Sunt emotionat la revederea orasului natal al mamei”, a declarat Dan Ben-Eliezer, la inceputul intrevederii.

In discutiile avute cu ambasadorul Israelului, Mihai Chirica a reconfirmat sprijinul municipalitatii iesene pentru proiectele Comunitatii Evreilor din Iasi, in semn de apreciere pentru contributia de secole a populatiei evreiesti la dezvoltarea culturala, sociala si economica a orasului, mentionand cateva initiative locale privind mai buna vizibilitate a Comunitatii. ”In discutiile avute cu Excelenta Sa, am reiterat sprijinul pentru comunitatea evreiasca de la noi din oras, subliniind rolul important pe care l-a avut aceasta comunitate in dezvoltarea, pe toate palierele, a comunitatii iesene. Concret, ca semn de apreciere pentru comunitatea evreiasca, i-am promis Excelentei Sale ca municipalitatea ieseana va initia demersuri pe langa Guvern, Ministerul Afacerilor Externe si alte ministere de resort pentru reabilitarea Cimitirului Evreiesc din oras, in parteneriat cu Primaria si Comunitatea Evreiasca din Iasi. De asemenea, avand in vedere istoria acestei comunitati si rolul sau important in dezvoltarea orasului, voi purta discutii cu specialisti, istorici si oameni de cultura, pentru oferirea unui spatiu de expunere in viitorul Muzeu al Municipiului Iasi”, a declarat Mihai Chirica.

Aflat la final de mandat, Excelenta Sa a subliniat ca-si doreste sa revina la Iasi si in calitate neoficiala, dupa incheierea misiunii in Romania.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii