ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
23-01-2013, ora 12:04

”Ambasadorii Unirii” la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

A intrat in traditia comunitatii scolare iesene ca la sarbatoarea zilei Unirii celei Mici sa fie invitati elevi pasionati de istorie din diverse zone ale tarii, impreuna cu profesorii lor, pentru a participa la manifestarile prilejuite de aceasta aniversare. Anul acesta vor fi prezenti la Iasi 40 de elevi din Republica Moldova, Suceava, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Neamt, Braila, Bacau si Ialomita.

Activitatea poarta numele sugestiv ”Ambasadorii Unirii” si este organizata de Scoala ”B. P.Hasdeu” in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Complexul Muzeal Moldova, desfasurandu-se in intervalul 23-25 ianuarie 2013.

In program sunt incluse vizite la monumente istorice, muzee, dar si un moment de reculegere si depuneri de flori la mormantul Domnului Unirii. Mesajul Iasului catre judete va fi preluat din sala mare a Primariei, unde va avea loc o intalnire cu reprezentanti ai autoritatilor locale. In ziua de 24 ianuarie, oaspetii vor participa la Muzeul Kogalniceanu la ora 16.00 la o intalnire cu istorici si oameni de cultura ieseni: Cassian Maria Spiridon si Lector dr. Claudiu Lucian Topor.

Foto: basilica.ro

     
Tag-uri: ambasadori, Unire, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii