ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
08-02-2012, ora 08:50

Alimentele care iti protejeaza vederea

Articol de Cristian Amariei

Ochii reprezinta un organ extrem de important si pretios pentru fiecare dintre noi, atat pentru functiile sale strict necesare supravietuirii si adaptarii in societate, cat si pentru bucuriile oferite zi de zi, prin diverse lucruri ce ne incanta privirea.

Iata ce alimente iti protejeaza vederea, potrivit Men's Helth:

Somonul

Sa stai 10 ore in fata unui computer nu este nici pe departe sanatos pentru ochii tai. Clipesti mai rar decat in mod normal, iar ochii se vor usca, putand aparea si dureri. Incearca sa previi aceste probleme folosind astaxantina. Intr-un studiu desfasurat la Universitatea Tomaya, cercetatorii japonezi au raportat ca aceasta substanta reduce oboseala oculara cu 54 de procente, daca este ingerata in cantitatea de 5 mg pe luna. Somonul iti ofera exact doza necesara.

Porumbul

Zeaxantina este un antioxidant care absoarbe excesul de lumina, prevenind distrugerea cristalinului. Intr-un studiu realizat pe animale la Harvard, s-a aratat ca 100 de grame de porumb iti ofera protectia necesara zilnic, mai ales in zilele de iarna.

Spanacul

Poti preveni cataracta crescand cantitatea de luteina din dieta, dupa cum a demonstrat-o si un studiu realizat la Universitatea din Wisconsin. S-a aratat ca cei care consumau frecvent spanac aveau in corp cantitatea necesara de luteina, fiind astfel feriti de cataracta.

Vinetele

Antocianinele reprezinta cea mai buna modalitate de a-ti ingriji vederea, acestea gasindu-se din plin in vinete si fructe de padure de culoare mov. Mai ales dupa varsta de 50 de ani este indicat sa consumi acest tip de alimente.

Strugurii rosii

Intr-un pahar de vin rosu sunt 1,6 miligrame de resvestrarol, acesta prevenind stresul oxidativ, care de cele mai multe ori apare din cauza fumului. Celulele retinei sunt in siguranta in acest fel, daca iti petreci seara intr-o incapere plina de fumatori.

Varza rosie

Si cianidina din varza rosie apara ochii de raul pe care l-ar putea face retinei o lumina prea intensa, in lunile de vara, dar si iarna, din cauza zapezii care reflecta razele.(ziare.com)

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: alimente, vedere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii