ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-12-2014, ora 08:11

Aglomeratie la donare. La Centrul de Transfuzii din Iasi numarul donatorilor s-a triplat

Articol de Cristian Amariei
Aglomeratie la Centrul de Transfuzii din Iasi. Odata cu apropierea sarbatorilor, numarul donatorilor s-a triplat. Daca in ultimele luni angajatii se plangeau ca au doar 50 de recoltari pe zi, mult prea putin pentru nevoile spitalelor, acum, aproximativ 150 de oameni stau zilnic la coada ca sa doneze sange. Aglomeratia este amplificata de numarul mic de angajati ai Centrului de Transfuzii.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Iasi ar trebui sa aiba 60 de angajati, insa functioneaza cu un deficit de 50 la suta. Lipsa de personal duce la o ingreunare a activitatii mai ales in perioada sarbatorilor, cand numarul de donatori se dubleaza, iar o parte dintre angajati intra in concediu.

"Exista un singur medic in aceasta perioada, medicul care asigura si activitatea din alte sectoare care a trebuit sa asigure si consultatiile donatorilor, in timp ce eu, pe langa functia de director am girat intreaga activitate de laborator fiind singurul medic in acest interval de timp cu pregatire in activitatea de laborator," a spus Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Iasi.

Janeta Miron, asistenta medicala: "nu putem face fata pentru ca suntem personal insuficient si ca atare, atunci cand vin peste 100 de oameni care-si arata dorinta de a dona nu reusim sa fim la nivelul cerintelor."

Asa se face ca cei care vin sa doneze sange asteapta si cate 4 ore la cozi pana li se face recoltarea:

"Foarte, foarte urat din partea lor ca nu iau masuri. Mi se pare anormal si probabil ar trebui sa se mai suplimenteze niste cadre."

"Sa fie personal mai mult in centrele de donare, personal calificat si atunci nu se va mai sta la rand. Normal ca nu e normal."

Pentru ca spitalele sa nu ramana fara rezerve de sange in perioada sarbatorilor, angajatii de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Iasi au decis sa vina la munca si pe 24 si 31 decembrie, zile declarate libere prin Codul Muncii.

Sursa: digi24.ro
Foto: ro.stiri.yahoo.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii