A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713902613.5474.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Agentia Nationala de Transplant va inspecta unitatile medicale din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
01-10-2013, ora 16:08

Agentia Nationala de Transplant va inspecta unitatile medicale din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Agentia Nationala de Transplant va efectua in urmatoarea perioada, in baza Ordonantei privind desemnarea comisiilor de evaluatori pentru efectuarea inspectiei unor unitati sanitare in vederea acreditarii acestora pentru activitati in domeniul transplantului, inspectiile necesare in vederea acreditarii unitatilor sanitare din Centrul Regional Iasi.

Pentru judetul Iasi se are in vedere acreditarea Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi - Centru de transplant cardiac, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iasi - Clinica de Urologie si Transplant Renal, Spitalul Clinic de Urgenta „ Prof. Dr. N. Oblu” Iasi - Centru de prelevare organe, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „ Sf. Maria” Iasi - Centru de prelevare organe cat si Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon Iasi – Clinica I Chirurghie „Tanasescu – Butureanu”, activitate de prelevare si transplant hepatic.

Daca in urma inspectiilor, unitatile medicale vor primi aviz pozitiv, acestea vor putea fi acreditate ca si centre integrate in activitatea ANT.

La acest moment, functioneaza ca centru de prelevare Spitalul Sf. Spiridon, sectiile de transplant de cornee de la Clinica de Oftalmologie si transplant de piele de la Clinica de Chirugie plastica si reparatorie, ambele din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, si Clinica de ortopedie de la Spitalul de Recuperare, ca utilizator de tesut osos si tendon.

Am sustinut, inca din 2007, prin numeroase demersuri si initiative legislative, activitatea ANT si consider ca acreditarea unitatilor medicale prezentate mai sus este un demers de bun augur, mai ales pentru pacientii din judetul Iasi cat si din intreaga regiune a Moldovei, in conditiile in care numarul donatorilor si a celor care se afla pe listele de asteptare sunt in crestere”, a declarat deputatul Petru Movila.

Foto: vest24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii