ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
29-01-2016, ora 11:50

Agenda culturala pentru publicul iesean

Articol de Cristian Amariei
Si in luna februarie, Opera Nationala Romana Iasi pregateste publicului fidel noi reprezentatii de succes.
Vineri, 5 februarie, este programat spectacolul „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, in regia lui Beatrice Rancea (Premiul pentru cel mai bun regizor al stagiunii 2013 – 2014) si sub bagheta dirijorului Traian Ichim (Premiul pentru cel mai bun dirijor al stagiunii 2014 – 2015). „Sunetul Muzicii” va avea doua reprezentatii, pe 10 si 13 februarie, fiind regizat de Mihaela Bogdan si dirijat de Cristian Orasanu.

Pe 14 februarie revine spectacolul de teatru coregrafic cu banda „Imagine all the people”, in regia si coregrafia maestrului Gigi Caciuleanu, detinator al „Premiului de excelenta” la Gala Premiilor Operelor Nationale, editia 2014. „Nunta lui Figaro” va avea loc pe 19 februarie, cu Traian Ichim la pupitrul dirijoral, „Carmen” de Georges Bizet va putea fi admirata pe 24 februarie, in regia lui Karel Drgak si sub bagheta lui Ciprian Toderascu, pentru ca afisul lunii februarie sa se incheie cu un „Bal” in coregrafia lui Yvette Bozsik.
Teatrul National „Vasile Alecsandri” aduce pe scena o noua premiera, „Freelancer Story”, scrisa si regizata de Ion Sapdaru. Reprezentatiile sunt programate pe 30 si 31 ianuarie, respectiv 4 februarie, in Sala Studio „Teofil Valcu”, de la ora 18.00. Filarmonica „Moldova” invita iesenii sa savureze „Fascinatia Muzicii”, un concert simfonic programat pe 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul „Luceafarul”. Sub bagheta lui William Kunhardt, laureat al Aspen Music Festival 2014, si cu Filip Papa solist la violoncel, vor fi interpretate lucrari de W. A. Mozart, Franz Danzi, Gabriel Fauré, Antonín Dvořák si F. Mendelssohn-Batyholdy.
     
Tag-uri: iasi, spectacole, opera, teatru
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii