A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713989214.4125.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Afacerist la varsta adolescentei. Un elev din Iasi a reusit sa puna bazele unei ferme de animale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-03-2015, ora 09:38

Afacerist la varsta adolescentei. Un elev din Iasi a reusit sa puna bazele unei ferme de animale

Articol de Madalina Irimia
Lumea afacerilor nu mai reprezinta o necunoscuta pentru un elev, din Iasi, care a reusit, cu putin ajutor, sa puna bazele unei afaceri de succes. Acesta a folosit banii castigati in urma unui concurs de antreprenoriat, in clasa a IX-a, si a deschis o ferma didactica la liceul la care invata. in cadrul fermei functioneaza si un centru de echitatie, iar banii din incasari sunt reinvestiti in proiect.

"Maur, rasa Siglavy Bagdadi, primul meu cal, salvat de la abatorizare, luat din herghelia din Radauti, iar acesta este al doilea meu cal, Crush, rasa Holsteiner, in varsta de 7 anisori," sunt doar doi, din cei noua cai de care Andrei Andriuc are grija la ferma didatica infiintata in urma cu trei ani la liceul Agricol din comuna Miroslava. Afacerea a pornit-o dupa ce a castigat 1500 de dolari la un concurs de anteprenoriat, unde si-a imaginat infiintarea unui loc in care copiii si elevii pot vizita animalele sau pot face cursuri de echitatie.

"In prima faza a fost pe hartie, o idee virtuala. Mi-am cumparat si eu un cal, scoala si-a mai luat unul," povesteste tanarul.

Constantin Tinu, director adjunct al Liceului Agricol M. Kogalniceanu Miroslava: "Noi, ca si scoala, le-am pus la dispozitie terenul, aproximativ un hectar."

Andrei spune ca dupa ce va termina clasa a XII-a o sa lase ferma pe mainile colegiilor lui, din clasele mai mici. Ca sa faca fata, elevii se antreneaza de pe acum si fac practica. Curatenia in grajdurile animalelor si hranirea lor sunt deja lucruri normale pentru ei:

"Avem foarte mare grija de ei, le punem muzica in fiecare zi, de fapt au muzica 24 din 24, asta ii ajuta la relaxare."

"Vorbim cu animalele, discutam cu ele, parca ne inteleg, ne inteleg mai bine decat oamenii, intr-un fel."

Ferma este deschisa in fiecare zi si poate fi vizitata contra sumei de 2 lei. sedinta de echitatie, in schimb, costa 35 de lei.

Tot aici exista si o pensiune pentru cai. Proprietarii care nu au unde sa isi lase animalele, platesc lunar cate 200 de lei pentru cazarea lor. Liceul plateste impozit pentru toate incasarile, insa se descurca. Iar, din castiguri, elevii planuiesc sa stranga bani ca sa acopere terenul pe care se antreneaza caii, astfel incat sa poata oferi cursuri de echitatie si iarna. in plus, acestia intentioneaza sa cumpere si alti cai, cu care sa participe la concursurile de profil.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, elev, ferma
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii