A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714104285.2126.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aeroportul Iasi initiaza dezvoltarea unui cluster de turism
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-03-2016, ora 14:06

Aeroportul Iasi initiaza dezvoltarea unui cluster de turism

Articol de Madalina Irimia
In ultimii ani, Aeroportul Iasi a facut demersuri in vederea dezvoltarii si modernizarii sale, o preocupare majora fiind aceea de a creste impactul economic al aeroportului nostru asupra comunitatii.

Pentru a face un pas in plus in acest demers, Aeroportul Iasi a invitat organizatii si institutii cu activitate si atributii in turism, in vederea realizarii unei colaborari in cadrul unui cluster, pentru ca in final eforturile comune sa accelereze dezvoltarea turismului in Iasi. Turismul este un vehicul important pentru dezvoltarea locala si regionala si o industrie cu o mare diversitate in termeni de sectoare pe care le include (hoteluri, restaurante, transporturi, servicii turistice, shopping, cultura etc.).

O prima intalnire, de initiere a clusterului de turism, este programata in data de 22 martie, de la ora 10:00, in Sala Mozart a Complexului Palas.

Investitiile privind modernizarea Aeroportului din Iasi creeaza premisele unei clusterizari, aeroportul fiind principala cale de acces international, in lipsa unei infrastructuri rutiere si feroviare la standarde europene. Dezvoltarea aerogarii iesene este una spectaculoasa (in 2012 exista o singura cursa externa, iar in prezent sunt 16 curse, urmand a se lansa noi rute in curand), cu o crestere a traficului peste asteptari (381.000 de pasageri in 2015 si o estimare de 850.000 pana la sfarsitul lui 2016), iar acest lucru dovedeste potentialul de crestere a sectorului turism in Iasi si in regiune.

„Consider ca putem contribui la promovarea initiativelor de succes din Romania privind dezvoltarea economica regionala, prin cooperarea dintre stakeholderii diferitelor domenii de activitate, specifice sau conexe activitatii turistice. Odata cu dezvoltarea Aeroportului Iasi, orasul nostru este conectat cu centre culturale, economice si turistice din Europa si din intreaga lume, deschiderea de noi curse internationale la Iasi insemnand nu doar posibilitatea pentru ieseni de a pleca, ci si posibilitatea pentru straini de a veni aici. Aeroportul Iasi ramane principalul motor de dezvoltare economica in regiune, dezvoltarea tursimului local fiind strans legata de dezvoltarea aeroportului. Concret, cifrele de anul trecut arata o crestere a servicilor turistice locale de 40% fata de 2012. Insa, la acest capitol se poate face mai mult. In plus, cele peste 1630 de monumente istorice ce fac parte din patrimoniul judetului Iasi nu sunt puse in valoare intr-un mod coordonat, fapt ce limiteaza actiunile de promovare a acestora, precum si posibilitatile de intretinere/reabilitare”, sustine Marius Bodea, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

     
Tag-uri: aerorpot, iasi, cluster, turism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii