A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715075438.6364.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aeroportul Iasi ar putea fi inchis din septembrie. Consilierii judeteni au respins proiectul privind extinderea actualei piste
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-04-2012, ora 16:15

Aeroportul Iasi ar putea fi inchis din septembrie. Consilierii judeteni au respins proiectul privind extinderea actualei piste

Articol de Alexandra Stefanescu

Consilierii judeteni au respins, astazi, proiectul propus de Ministerul Transporturilor ce prevede prelungirea pistei aeroportului din Iasi de la 1800 la 2400 de metri. In timp ce consilierii PDL si presedintele CJ, Constantin Simirad, au votat pentru realizarea acestui proiect, consilierii USL s-au opus. Alesii PSD si PNL sustin in continuare construirea unei piste de 3000 de metri al carei cost ar fi de 60 de milioane de euro.

Prezenti la sedinta, reprezentatii Autoritatii Aeronautice au sustinut ca exista riscuri mari in prinvinta sigurantei zborurilor de pe Aeroportul Iasi si ca acesta mai poate functiona in aceasta stare doar pana in luna septembrie.

In momentul de fata exista probleme legate de starea pistei care necesita, in opinia noastra, reparatii capitale. Deci pe langa fragmentele care se desprind din pista sunt probleme si la partea de drenaj, la cea de ape, de acostament. Noi am venit sa prezentam o solutie care poate fi aplicabila in termen scurt, o solutie care nu necesita inchiderea aeroportului si care presupune trecerea aeroportului la o clasa de operare superioara . Aceasta solutie nu exclude proiectul care se poate face peste niste ani de zile”, a explicat Bogdan Donciu, consilier al ministrului Transporturilor.

Cu toate ca reprezentantii Autoritatii Aeronautice au avertizat ca vor inchide aeroportul daca nu vor fi rezolvate problemele cu pista, atat presedintele CJ cat si consilierii USL si-au continuat atacurile politice.

USL-ul se opune realizarii unui proiect propus din specialistii din Ministerul Transporturilor, proiect care ar fi primit si o finantare din partea Guvernului . Consilierii USL au primit ordin sa voteze impotriva pentru ca, indiferent de cat de mult au incercat cei de la Bucuresti sa-i lamureasca ca este spre binele iesenilor realizarea unei astfel de lucrari, ei au votat impotriva fara nici o mustrare de constiinta. S-ar putea ca Autoritatea Aeronoutica sa inchida aeroportul “, a declarat presedintele CJ, Constantin Simirad.

De cealalta parte consilierii USL sustin ca prelungirea actualei piste nu reprezinta decat o „carpeala tehnica si politica” a lui Constantin Simirad.

Regret sa constat ca obsesia unora de a face o carpeala tehnica si politica la Aeroport este mai presus decat interesul locuitorilor si oamenilor de afaceri din Iasi pentru care modernizarea aerogarii este esentiala. Astazi am propus sa se aloce 35 milioane de euro pentru a se construi o noua pista, insa ambitiile politice si personale ale unor oameni care sunt in functie de conducere nu iau in calcul dezvoltarea judetului si, implicit, a Aeroportului. Fiind in pragul campaniei electorale, demagogia acestora este la cote maxime. Imi pare rau sa constat ca acesti oameni nu vad mai departe de varful pantofului din punct de vedere politic. Peste doua luni iesenii vor putea sa aiba incredere ca, in sfarsit, acest deziderat – Aeroportul Iasi – va putea fi realizat sub conducerea domnului Cristian Adomnitei in calitate de presedinte al CJ“, a declarat consilierul judetean PNL, Mugur Cozmanciuc.

Consider ca asa cum iesenii au asteptat modernizarea aeroportului patru ani de zile, mai pot astepta inca o luna pana cand noi vom putea realiza un proiect cu adevarat viabil, un proiect cu adevarat fezabil, un proiect care sa asigure dezvoltarea aeroportului Iasi pe urmatorii 20-30 de ani. Solutia agreata de consilierii USL este cea a variantei unei piste noi. Daca vom castiga alegerile, vom demara lucrari de reparatii la actuala pista pentru ca intelegem ce inseamna stringenta data de starea dezastruoasa in care se afla pista. Pentru o noua pista avem nevoie de 60 de milioane de euro. In momentul de fata avem 40 de milioane de euro in cont, ramane sa facem un imprumut de 20 de milioane de euro si sa incepem lucrarile”, a precizat consilierul judetean PSD, Cristian Stanciu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (3)  
Theodor Pantilimonescu,  21.04.2012 23:31

Mult succes domnului Adomnitei care va scoate in evidenta adevaratul potential al judetului Iasi. Cu Simirad nu se mai poate.

   
Robert P,  09.04.2012 11:11

Această propunere de modernizare nu reprezintă decât încă una din promisiunile electorale ale domnului Simirad, prin care să arunce vina pe USL pentru incompetenţa sa din ultimii patru ani. Cum au venit cei de la Minister acum, au fost şi italieni, şi arabi, şi americani, şi investitori români, însă din cauza actualului preşedinte de CJ toţi au plecat aşa cum au venit...

   
J,  05.04.2012 14:35

Simirad tot cu gandul la carpeli si la cateva voturi in plus a ramas. El nu intelege ca lumea vede si isi da seama ca el doreste sa inceapa modernizarea aeroportului chiar in pragul alegerilor pt a avea cateva motive de aparitie la tv....penibil.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii