ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
11-01-2012, ora 11:01

Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 9-13 ianuarie, 4 reprezentanti ai Consiliului Judetean al Elevilor din Iasi participa la cel mai important eveniment al elevilor din tara – Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor. Astfel, marti, 10 ianuarie 2012, la ora 10:00, la Palatul Culturii din Targu-Mures s-a dat startul evenimentului prin deschiderea oficiala la care au participat delegatiile elevilor din toate judetele Romaniei.

Iasul va fi reprezentat de presedintele CJE IASI, Andreea Simona Grigorovici, de la Liceul de Informatica „G. Moisil”, doi vicepresedinti, Alexandru-Ioan Darie, de la Colegiul National „M. Eminescu” si Sandu Calina-Anda, de la Colegiul National „E. Racovita”, secretar Ana Maria Balteanu, de la Colegiul National , insotiti de prof. coordonator al CJE Iasi, Apetrii Ana. Echipa ieseana va prezenta colegilor din tara realizarile elevilor ieseni, oglindite in rezultatele proiectelor initiate si organizate in timpul acestui an scolar (Spectacolul caritabil „Zambet in Ajun de Craciun”, pachete pentru elevii din satele Cioca Boca si Humosu, donatia de carte pentru biblioteca scolara din satul Grozesti, parteneriatul cu Consiliul Elevilor din Chisinau – Simpozionul International „Diferiti, dar cu aceleasi drepturi ” etc.).

Adunarea Generala este centrata pe alegerile pentru functiile de conducere ale Consiliului National al Elevilor. Momentul va fi deschis de prezentarea obiectivelor Adunarii Generale, a raportului Presedintelui Consiliului National al Elevilor si a candidaturilor pentru functia de Presedinte.

Alegerile vor fi transmise live pe platforma WEDU.ro atat text, cat si prin streaming video. De asemenea, toti cei de acasa vor avea posibilitatea sa urmareasca ce se intampla la Targu-Mures pe parcursul Adunarii Generale in timp real, pe conturile de Twitter si Facebook ale WEDU.ro, platforma oficiala a Consiliului National al Elevilor.

Programul Adunarii Generale cuprinde ateliere si dezbateri menite sa vina in intampinarea nevoilor actuale ale reprezentantilor Consiliului National al Elevilor. In prima zi, elevii au participat la dezbaterea pe tema “CNE ar trebui sa fie mai functional in 2012”, dupa modelul Karl Popper, organizata de ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica). Ziua de miercuri, 11 ianuarie, este alocata atelierelor de lucru ale delegatilor, facilitate de catre formatorii Consiliului National al Elevilor, in colaborare cu elevi, profesori coordonatori si elevii seniori ai Consiliului.

Joi, 12 ianuarie, participantii vor incheia lucrarile Adunarii Generale cu decizii, dupa care vor putea sa se bucure de un program special pe Platoul Costesti, facilitat cu sprijinul voluntarilor de la Cercetasii Romaniei. Seara, acestia isi vor da intalnire la Gala Consiliului National al Elevilor. Vineri, 13 ianuarie, programul include evaluarea Adunarii Generale, o sesiune de concluzii si o planificare a intalnirilor viitoare ale Consiliului National al Elevilor.

Foto: bitumihai.wordpress.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii