A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713563637.967.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Adomnitei viseaza la Balul Palatului (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-10-2012, ora 18:05

Adomnitei viseaza la Balul Palatului (VIDEO)

Articol de Diana Dumitriu

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei vrea ca dupa finalizarea lucrarilor, in 2014, la Iasi va fi reluat Balul Palatului Culturii. Evenimentul va fi organizat sub inaltul patronaj al Familiei Regale. Discutiile cu Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei au avut loc in cursul zilei de marti, 2 octombrie, propunerea catre reprezentantul Familiei Regale a Romaniei fiind adresata in vederea sporirii vizibilitatii Iasiului pe plan intern si international, pentru punerea in valoare a patrimoniului local, precum si pentru celebrarea excelentei elitelor locale.

Am avut o intrevedere privata cu Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei si, cu aceasta ocazie, am discutat cateva oportunitati prin care o serie de evenimente publice locale sa beneficieze de inaltul patronal al Familiei Regale a Romaniei. Am facut o propunere concreta ca sa reluam organizarea la Iasi, a „Balului Palatului”, eveniment ce ar urma sa fie organizat de Consiliul Judetean Iasi, cu participarea si sub inaltul patronaj al Familiei Regale. Manifestarea ar deveni in cativa ani o sarbatoare consacrata a Iasului. Alteta Sa a acceptat cu bucurie aceasta propunere”, a declarat Cristian Adomnitei.

Seful CJ Iasi vrea ca si iesenii sa se poata bucura de Balul de la Palatul Culturii, gradina din spatele acestuia urmand a fi special amenajata pentru eveniment in timp ce oficialitatile si personalitatile orasului vor petrece in Palat.

In 2005 a fost organizata prima editie a „Balui al Palatului”, eveniment caritabil care a fost organizat pentru strangerea de fonduri pentru inceperea lucrarilor de reparare si de reabilitare la Palatul Culturii. La evenimentul de atunci au participat si Altele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Iasul este cel mai bogat oras din tara din perspectiva patrimoniului cultural la care Familia Regala a Romaniei a contribuit de-a lungul timpului. Institutii publice, de invatamant, cultura, unitati spitalicesti, lacase de cult din Iasi, poarta astazi pecetea regalitatii. Palatul Culturii a fost inaugurat de Regele Ferdinand si Regina Maria in 1925 ca Palat de Justitie, insa propunerea construirii Palatului a fost aprobata de Regele Carol I la inceputul secolului al XX-lea.

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei este sotul Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, fiica cea mare a Majestatii Regelui Mihai I. ASR Principele Radu s-a nascut la Iasi (1960) intr-o familie de medici ieseni. El a avut o bogata cariera artistica, iar 1996 a devenit membru al Familiei Regale. ASR Principele Radu a detinut intre 2002 si functia de Inalt Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila. Principele are o activitate publica remarcabila. Acesta sustine frecvent conferinte pe plan national si international, publica volume si reprezinta familia regala cu diferite ocazii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii