ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
17-02-2013, ora 13:41

Adomnitei critica atitudinea lui Sova fata de proiectul autostrazii Iasi-Tg. Mures

Articol de Diana Dumitriu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, nu este de acord cu declaratia ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova privitoare la proiectul autostrazii Iasi-Tg. Mures. El critica nu doar atitudinea lui Sova fata de un proiect atat de important pentru zona de Nord Est, precum autostrada Iasi Targu Mures dar ii reaminteste ministrului ca se afla la guvernare si datorita votului iesenilor.

Ii reamintesc domnului Ministru al Marilor Proiecte ca pozitia dumnealui in actualul Guvern este datorata si iesenilor care, masiv, au acordat incredere USL-ului la ultimele alegeri tocmai pentru ca ne-am asumat ca marile proiecte necesare dezvoltarii durabile a regiunii de Nord-Est vor avea parte de sustinere la Bucuresti. Aceste mari proiecte, pentru Iasi si pentru Moldova, inseamna un Aeroport modern, constructia Spitalului Regional de Urgenta si, evident, constructia autostrazii Iasi-Tg. Mures”, spune Adomnitei. El sustine ca autostrada Iasi-Tg. Mures este un proiect fezabil, necesar pentru Iasi si, in extensie, pentru intreaga regiune de Nord-Est.

Nu putem vorbi de crearea de locuri de munca, de dinamizarea economiei locale si de cresterea nivelul de trai in regiune fara autostrada si aeroportul care vor atrage capital si investitii, adica ceea ce ne lipseste pentru a genera prosperitate”, mai spune presedintele CJ Iasi.

Ministrul Marilor Proiecte a declarat, intr-o emisiune tv, ca in buget nu este prevazut niciun leu pentru demararea lucrarilor la autostrada Est-Vest, autostrada care in opinia sa nu ar fi rentabila. Un raspuns similar, dar mult mai diplomat, l-a dat in luna ianuarie premierul Victor Ponta. Venit la Iasi pentru a lua parte la manifestarile dedicate zilei de 24 Ianuarie, primul ministru declara ca Guvernul este dispus sa-i sprijine pe cei care gasesc solutii de finantare pentru autostrazi cum ar fi, de exemplu, autostrada Iasi - Tg Mures.

In urma cu aproape 10 ani, liberalul Relu Fenechiu vehicula ideea unei sosele rapide care sa lege Iasiul de Targu Mures. Studiile de prefezabilitate au aratat ca pentru constructia unei autostrazi care sa lege Iasiul de Targu Mures s-ar ridica la 9 miliarde euro, bani de care niciunul dintre guvernele de pana acum nu a dispus.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii