ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-10-2015, ora 08:06

Admitere anulata la UMF Iasi. Vor fi reevaluate toate dosarele eligibile la admiterea din vara

Articol de Cristian Amariei
UMF Iasi a decis anularea admiterii pentru studentii straini de anul intai dupa ce Marocul a cerut explicatii oficiale Romaniei, in conditiile in care 45 de tineri marocani inscrisi in primul an la Facultatea de Medicina din Iasi au disparut, pur si simplu, de pe lista. O echipa de control din Ministerul Educatiei a venit la UMF pentru a reevalua toate dosarele de admitere.

Din cele aproape 1400 de dosare depuse 950 au fost declarate eligibile. Pana in decembrie cei aproape 550 de studenti admisi la Facutatile de medicina generala, medicina dentara si farmacie nu vor face cursuri. Dupa clarificarea situatiei procesul de inmatriculare trebuie reluat.

"La acest moment nimeni un este respins, nimeni un este intr-o situatie de potential admisibil, toate dosarele se reevalueaza. in mod cert a existat o viciere a clasamentului si pentru ca acesti studenti sa aiba sanse egale si o admitere corecta, toate dosarele sunt reevaluate," a explicat Gabriel Dimofte, presedintele Senatului UMF Iasi.

Dragos Pieptu, rectorul UMF Iasi: "conducerea Universitatii a oprit procesul de inmatriculare a studentilor la programul de studii in engleza, franceza si romana, dupa identificarea unor erori care a viciat clasamentul candidatilor. Chiar daca este cineva care a gresit nu va pot spune acum pentru ca este o investigatie sub control."

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, umf, anulare, admitere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii