A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714028007.8991.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Activitati de vacanta destinate copiilor la filialele Bibliotecii Judetene Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-07-2015, ora 12:04

Activitati de vacanta destinate copiilor la filialele Bibliotecii Judetene Iasi

Articol de Madalina Irimia
Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi, prin Biroul Filiale, invita copiii de toate varstele sa participe la activitatile de vara, care se vor desfasura in cele patru filiale pe perioada vacantei. Astfel, incepand de joi, 9 iulie, saptamanal, incepand cu ora 10.30, la Filiala Ateneu (Ateneu Tatarasi, str. Pictorului nr. 14), copiii sunt asteptati sa vizioneze filme specifice varstei si desene animate clasice, la Clubul „Filmele copilariei”.

Ulterior vizionarilor, cei mici se vor delecta si cu lecturarea cartilor corespunzatoare filmelor. Bambi, Cenusareasa, Cronicile din Narnia sunt doar cateva dintre propunerile noastre. Tot aici, pe parcursul lunii iulie, se va desfasura expozitia de desen si arta plastica „Vara, prin ochi de prichindel!”. Creativitatea si imaginatia copiilor vor intra din nou in joc si la mijlocul lunii august, cand acestia se vor intrece in activitatea-concurs „in lumea culorilor!”. In universul magic al povestilor ne vor purta, la sfarsit de iulie, prescolarii din grupa mare a Gradinitei „Micul Print cel Harnic”, prin derularea concursului „Cel mai bun/talentat povestitor”.

De asemenea, in perioada iulie-august, in fiecare vineri, de la ora 10.00, la Filiala ,,Mihail Sadoveanu” (Bd. „Alexandru cel Bun” nr. 30, bl. H3), copiii cu varsta cuprinsa intre 10 si 13 ani sunt invitati la Clubul de vacanta „Prietenii bibliotecii”, care ii asteapta pentru a imbina lectura cu cinemateca. Tematica este din bibliografia scolara si vine in intampinarea elevilor de gimnaziu, care se pregatesc pentru examenul de evaluare nationala. Participantii vor purta discutii interactive pe marginea textului, facand caracterizari de personaje, stabilind apartenenta la genul literar al textului. Cartile si filmele propuse spre dezbatere sunt: Amintiri din copilarie, Doua lozuri, Aventurile lui Tom Sawyer, Baltagul, Harap-Alb, Domnul Goe. Participantii cei mai activi vor fi primi la sfarsit premii si diplome.

Si Filiala „Garabet Ibraileanu” (sos. Pacurari nr. 8, bl. 558, tr. T2) ofera pe timpul vacantei scolare oportunitatea perfecta de relaxare, citind mormane de carti bune sau de a audia povesti. Activitatile se vor desfasura dupa cum urmeaza: lunea si miercurea sunt asteptati copiii prescolari impreuna cu parintii sau bunicii; zilele de marti si joi sunt dedicate elevilor din ciclul primar, iar vinerea, celor de gimnaziu.

Din aceasta saptamana debuteaza si „Clubul de vacanta” de la Filiala „Vasile Alecsandri” (strada Petre tutea nr. 7, bloc 911, parter) cu o serie de activitati interactive (lectura, desen, film) ce se vor desfasura saptamanal: citim, desenam, vizionam.

Continutul activitatilor derulate este organizat pe arii de interes si este racordat la programa scolara, scopul fiind o participare activa cu accent pe interactiune, care conduce la o invatare activa prin metode de educatie nonformala.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
johhnyFox,  13.07.2017 05:36

0mdem6u8bdxy9qgbaq google google whvms042pve4d6q7u5

   
johhnyFox,  12.07.2017 09:49

eub2tqburjy7bmvbez google google 9s1dg2s56txgwa6kum

   
JerryKah,  05.07.2017 13:26

wsx72pwpanek6eana5 google google xmxsw9yef1mb64jl5r

   
JerryKah,  03.07.2017 09:14

rg51dvctfmjlu6wruu google google 6fp4864r05bg82qiyn

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii