ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-01-2015, ora 09:12

Actiuni preventive in scoli – peste 450 de elevi au primit vizita politistilor

Articol de Madalina Irimia
In cursul zilei de 26 ianuarie, politistii ieseni au organizat o serie de actiuni ce au vizat mediul scolar, avand ca beneficiari peste 450 de elevi.

Astfel, politistii din comuna Probota au organizat sedinte de informare cu elevi ai unitatilor scolare din satele Balteni, Probota si Perieni. Activitatile au vizat educatia juridica a copiilor, acestora fiindu-le prezentate aspecte ce tin de prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor. Peste 300 de elevi au participat la aceste intalniri.

In municipiul Pascani, politistii de proximitate au desfasurat o activitate preventiv-educativa la scoala Gimnaziala Blagesti Pascani. Activitatea a avut ca scop cresterea gradului de informare al elevilor pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere si de implicare in comiterea de contraventii si infractiuni – notiuni generale, factori determinanti, urmarile comiterii unor asemenea fapte. Beneficiari ai acestei actiuni au fost 58 elevi din ciclul primar.

Si in Iasi au avut loc actiuni similare. Tematica si grupul tinta a fost insa diferit. Politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au participat la o dezbatere organizata de Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” Iasi sub deviza ”Spune NU drogurilor”. Beneficiarii acestei activitati au fost aproape 100 de liceeni, actiunea fiind sustinuta de politistii de prevenire in colaborare cu reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog si Asociatiei Salvati Copiii Iasi.

Foto: lideruldeopinie.ro
     
Tag-uri: iasi, politie, scoli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii