ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-02-2016, ora 09:12

Actiuni de amploare ale fortelor MAI din judetul Iasi la sfarsit de saptamana

Articol de Cristian Amariei
Actiuni de amploare ale fortelor MAI din judetul Iasi la sfarsit de saptamana
in perioada 26-28 februarie a.c., politisti ieseni au actionat impreuna cu celelalte forte ale MAI pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica pe raza judetului. Au fost constatate 27 de infractiuni, aplicate 869 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 332.000 lei

In perioada 26-28 februarie a.c., o medie zilnica de 150 politisti a actionat pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, politisti de la structuri de ordine publica, rutier, investigatii criminale, arme, explozivi, substante periculoase, criminalistic, actiuni speciale, politie transporturi au efectuat actiuni specifice muncii de politie pe raza localitatilor urbane, dar si in mediul rural. In cadrul activitatilor au fost constatate 23 infractiuni si aplicate 869 sanctiuni contraventionale in valoare de peste 332.000 lei. Totodata, au fost indisponibilizate 4 arme, 31 de munitii, material lemnos.

„Pentru extinderea competentelor si impunerea respectarii legii am beneficiat de forte suplimentare ale Ministerului Afacerilor si Internelor, din cadrul structurilor judetene de jandarmi, situatii de urgenta, imigrari si evidenta populatiei.”, declara reprezentantii IPJ Iasi.

In cadrul actiunilor derulate pe linia ordinii publice au fost constatate 11 infractiuni. Politistii au intervenit si, pentru neregulile constatate (incalcarea normelor de convietuire sociala, ilegalitati in domeniul pazei obiectivelor, pazei bunurilor si la regimul silvic, evidenta persoanei), au aplicat 222 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 115.930 de lei.

Politistii de investigatii criminale au depistat 3 persoane urmarite national si au efectuat activitati specifice privind modul de executare a arestului la domiciliu pentru un numar de 23 persoane fata de care s-a dispus aceasta masura.

Politistii rutieri au fost prezenti pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului, impunerea respectarii normelor rutiere de catre toti participantii la trafic si prevenirea accidentelor de circulatie. Pentru neregulile depistate in trafic, politistii rutieri au aplicat 605 sanctiuni contraventionale in valoare de 168.518 lei. Dintre acestea, 227 sunt pentru depasirea limitelor legale de viteza si 6 pentru alcool. Sase conducatori auto depistati in trafic sunt banuiti de savarsirea infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, iar un sofer este cercetat pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice”, fapte prevazute si sanctionate de Codul penal. Ca masura complementara, politistii au retinut 32 permise de conducere.

Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au verificat 7 partide de vanatoare. Pe linia respectarii regimului armelor si munitiilor au constatat 3 infractiuni. in acest sens au fost indisponibilizate patru arme cu munitia aferenta.

Politistii de la transporturi au efectuat patrulari in 49 trenuri de calatori si au identificat 34 de calatori care circulau fraudulos, carora personalul specializat le-a aplicat taxe si suprataxe conform prevederilor legale. Totodata au aplicat 42 sanctiuni contraventionale in valoare de circa 47.700 lei.

     
Tag-uri: iasi, actiuni, politie, mai
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii