A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715905777.4527.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Academicianul iesean Eugen Segal a murit miercuri, la 80 de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-10-2013, ora 18:09

Academicianul iesean Eugen Segal a murit miercuri, la 80 de ani

Articol de Madalina Irimia

Chimistul Eugen Segal, o personalitate a stiintei romanesti si mondiale si membru titular al Academiei Romane, s-a stins din viata miercuri, la varsta de 80 de ani, informeaza forul stiintific si de cultura.

Academicianul Eugen Segal s-a nascut pe 23 mai 1933, la Iasi, si-a realizat studiile liceale la Iasi, iar cele universitare, la Facultatea de Chimie, sectia Chimie Fizica din Bucuresti.

In 1963, acesta si-a sustinut teza de doctorat cu titlul "Contributii la studiul cinetic al unor descompuneri endoterme in sisteme solid-gaz". In anii urmatori, chimistul si-a perfectionat pregatirea profesionala la Institutul de Fizica-chimica al Academiei de Stiinte din Moscova, Institutul de cataliza al Sectiei Siberiene a Academiei de Stiinte a URSS din Novosibirsk si la Departamentul de Inginerie Chimica a Universitatii Stanford din Statele Unite ale Americii.

Integral pe gandul.info

Foto: presaonline.com

     
Tag-uri: academician, deces, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii