ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-01-2016, ora 08:11

Abaterile in trafic, in topul bilantului Politiei Locale

Articol de Cristian Amariei
Politia Locala Iasi a elaborat sinteza activitatii desfasurate pe parcursul anului 2015. Conform datelor consemnate in document, anul trecut politistii locali au aplicat 27.798 de sanctiuni contraventionale in valoare de 4.750.516 lei, cu 717 mai multe fata de anul 2014.

Cele mai multe amenzi (8.859) au vizat abateri de la normele privind circulatia pe drumurile publice, alte 6.456 fiind aplicate pentru nerespectarea normelor referitoare la gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi, in timp ce faptele de incalcare a regulilor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice au atras 4.448 de sanctiuni.

De asemenea, in anul 2015, politistii locali au desfasurat 142 de actiuni si razii, materializate in incheierea a 6.554 procese verbale de contraventie, in valoare totala de 1.003.785 lei. Pe parcursul anului 2015, prin intermediul Dispeceratului Politiei Locale, s-au primit 2.739 de sesizari telefonice. Cele mai frecvente situatii sesizate de cetatenii municipiului au fost privind incalcarea normelor de convietuiere sociala; ocuparea fara drept a locurilor de parcare inchiriate la Primaria Mun. Iasi; gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi; circulatia rutiera; activitatile comerciale ilicit etc.

Un rol important in realizarea atributiilor de serviciu, pe linia asigurarii ordinii si linistii publice in zonele de responsabilitate l-au avut raporturile de cooperare stabilite de Politia Locala Iasi cu celelalte institutii ale statului – Politia Romana, Jandarmeria Romana, cu institutiile administratiei publice locale si centrale – Primaria Iasi si directiile subordonate, Institutia Prefectului Judetului Iasi, Consiliul Judetean Iasi.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii