A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715528126.589.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ASR Principele Radu lanseaza in Iasi volumul "Ana.Portretul Reginei" in prima zi a Targului de carte LIBREX
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-03-2013, ora 16:36

ASR Principele Radu lanseaza in Iasi volumul "Ana.Portretul Reginei" in prima zi a Targului de carte LIBREX

Articol de Alexandra Stefanescu

Curtea Veche Publishing lanseaza in Iasi miercuri, 6 martie, incepand cu ora 14.00, volumul bilingv romano-englez “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al Romaniei. Lansarea va avea loc in cadrul Targului International de Carte LIBREX, in incinta Salii Polivalente din Iasi, in prezenta Altetei Sale Regale Principelui Radu.

Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei implineste anul acesta nouazeci de ani, devenind astfel cea mai longeviva consoarta de voievod sau rege din istoria Romaniei, iar volumul de fata este un dar pentru sotia Majestatii Sale Regelui Mihai I, figura emblematica a istoriei nationale contemporane.

Cartea este un album cu fotografii de familie infatisand-o pe Regina. Asa cum editura Curtea Veche si-a obisnuit cititorii prin colectia “Casa Regala”, informatiile ce insotesc fotografiile sunt foarte personale: nici literatura, nici istorie, textul ce insoteste fotografiile Reginei, din copilarie si pana astazi, sunt insemnari de familie ce scot la iveala frumusetea si farmecul, spontaneitatea si eleganta, dar si firea energica a Majestatii Sale, toate sfidand parca destinul ce nu a ferit-o de suferinta.

In cele 177 de pagini, veti putea citi despre copilaria si adolescenta Reginei, viata de familie, devotamentul fata de Tara.

Regina Ana este soldatul Regelui, cel mai devotat, cel mai simplu, cel mai putin pretentios. Este omul pe care Regele l-ar gasi, la intoarcere, asteptand in acelasi loc si o suta de ani, daca e nevoie. Serviciul ei fata de Rege este neconditionat. Regina este nerabdatoare, uneori subiectiva, alteori isi pierde cumpatul, are un ascutit spirit critic de care nu scapa nimeni, dar devotamentul ei fata de Rege si, prin el, fata de Tara este absolut. (…) Ca si Regele, Regina a avut norocul de a i se asterne pe chip anii cu frumusete si eleganta. Desi nonagenare, Majestatile Lor sunt frumoase inca. Iar frumusetea lor fara varsta nu este numai una a chipului, ci si una a sufletului. Aceste doua trasaturi constituente ale fiintei lor sunt modelul nepretuit pentru societatea romaneasca de astazi.” (Princepele Radu al Romaniei)

Volumul a fost lansat pe 1 martie in Bucuresti la Muzeul National de Istorie a Romaniei, iar pe 8 martie Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei vor prezenta volumul tot in Bucuresti, in cadrul Librariei Carturesti din AFI Palace Cotroceni.

Volumul poate fi gasit in librarii si pe site-ul www.curteaveche.ro la pretul de 41 lei. Un leu din pretul fiecarei carti este donat Asociatiei “O viziune pe 30 de ani”.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (3)  
MikeKab,  15.09.2017 12:31

loans for bad credit buy essay online

   
Timothyteemi,  30.06.2017 09:23

301 Moved Permanently 301 Moved Permanently>>>

   
Dannygob,  11.06.2017 21:12

Attention Required! | Cloudflare Attention Required! >>>

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii