A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713545101.7954.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

AJOFM Iasi: Absolventii pot beneficia de somaj, daca dovedesc ca nu s-au incadrat pe piata muncii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
07-06-2012, ora 12:29

AJOFM Iasi: Absolventii pot beneficia de somaj, daca dovedesc ca nu s-au incadrat pe piata muncii

Articol de Gianina Petruca

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi aduce la cunostinta absolventilor ca, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, trebuie sa se inregistreze la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu sau resedinta.

Absolventii pot solicita acordarea indemnizatiei de somaj, daca intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu au reusit sa se incadreze in munca si:

- nu urmeaza o forma de invatamant la data solicitarii dreptului;

- nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, respectiv 500 lei.

Se considera ca nu au reusit sau nu au putut sa se incadreze in munca daca fac dovada ca, in perioada de 60 de zile de la data absolvirii, s-au inregistrat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupãrii fortei de muncã, acreditati in conditiile legii sau care nu se supun potrivit legii conditiei de acreditare, in vederea medierii pentru incadrare in munca.

Totodata, facem precizarea ca absolventii, inregistrati la AJOFM Iasi, pot beneficia din bugetul asigurarilor pentru somaj de prime de incadrare, in situatia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni.

Absolventii, care primesc indemnizatie de somaj, si se angajeaza, in perioada de acordare a indemnizatiei, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat.

De asemenea, persoanele care, in perioada in care li se acorda indemnizatie de somaj, se incadreaza intr-o alta localitate si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul, primesc o prima de instalare egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.

Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii