ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-07-2014, ora 19:00

ADMITEREA la FACULTATE 2014. Peste 1.900 de candidati la UMF Iasi; cea mai mare concurenta - 3,5 pe un loc la Medicina

Articol de Cristian Amariei

Perioada de inscriere pentru sustinerea examenului de admitere s-a incheiat pentru majoritatea universitatilor din tara, cele mai multe dintre acestea inregistrand concurenta maxima la facultatile de medicina.

Peste 1.900 de absolventi, intre care si 29 de olimpici, s-au inscris pentru a sustine examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, cea mai mare concurenta - 3,5 candidati pe un loc - fiind la Facultatea de Medicina.

Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi a scos la concurs in acest an, la cele patru facultati, 701 locuri finantate de la buget, dar si 590 de locuri cu taxa.

In total, la cele patru facultati, s-au inscris 1.911 candidati, cei mai multi fiind la Facultatea de Medicina, respectiv 1.041. La aceasta facultate, concurenta este de 3,5 candidati pe un loc.

La Facultatea de Medicina Dentara s-au inscris 374 de candidati pe 128 de locuri bugetate, la Farmacie 263 de candidati pe 99 de locuri, iar la Bioinginerie sunt 233 de candidati pe 113 locuri.

Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, a declarat ca este foarte multumit de ritmul in care au decurs inscrierile, numarul de candidati la aceasta universitate fiind mai mare ca anul trecut.

El a mai spus ca 29 de candidati care au obtinut medalii la olimpiade au optat pentru UMF Iasi, acestia fiind primiti ca studenti fara a mai sustine examen de admitere. De asemenea, la UMF Iasi s-au inscris 40 de candidati care au avut media 10 la bacalaureat.

Candidatii inscrisi la UMF Iasi vor sustine miercuri un test grila, nota acestei probe contand in proportie de 75 la suta in media finala. Un sfert din media finala o reprezinta nota de la examenul de bacalaureat.

Sursa: mediafax.ro

Foto: angesha.deviantart.com

     
Tag-uri: UMF, Iasi, examen
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii