ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-03-2014, ora 16:12

A trecut raul Prut inot, cu 32 de cartuse in geanta

Articol de Alexandra Stefanescu

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au retinut, pe malul romanesc al raului Prut, un tanar din R. Moldova, care a incercat sa intre ilegal in Romania, cu intentia de a ajunge in municipiul Iasi.

In geanta transportata de tanar, printre obiectele personale, politistii de frontiera au descoperit 32 cartuse, doua cutite si un binoclu.

Pe data de 27 martie, in jurul orei 10.00, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, judetul Iasi, a depistat si retinut, pe directia localitatii de frontiera Coltu-Cornii, in apropierea malului drept al raului Prut, un barbat care avea hainele ude si nu isi justifica prezenta in zona. In urma verificarilor specifice efectuate in cooperare cu autoritatile statului vecin, s-a stabilit ca barbatul este un cetatean din R. Moldova, in varsta de 19 de ani, care a traversat raul Prut inot, pentru a intra ilegal in Romania”, anunta IJPF Iasi.

Asupra barbatului au fost gasite, intr-o geanta, printre obiectele personale, un numar de 32 cartuse de calibru 7,62 mm, doua harti, un livret militar personal, doua cutite, un telefon mobil si un binoclu.

In timpul cercetarilor, barbatul a declarat ca a gasit cartusele pe teritoriul R. Moldova si intentiona sa le foloseasca la aprinderea focului, pentru a se incalzi. De asemenea, a declarat ca nu a vazut niciodata Romania si dorea sa ajunga in municipiul Iasi.

“In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de: intrarea sau iesirea din tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat a Romaniei, contrabanda calificata prin introducerea in sau scoaterea din tara, fara drept, de arme, munitii, materiale explozibile, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substante radioactive, substante toxice, deseuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase si detinerea, portul, confectionarea, precum si orice operatiune privind circulatia armelor letale, a munitiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau functionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fara drept. Cele 32 de cartuse au fost predate Serviciului Criminalistic al I.P.J. Iasi pentru efectuarea unei constatari tehnico-stiintifice balistice. Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Raducaneni, fiind dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, iar astazi a fost prezentat Judecatoriei Raducaneni, care a dispus arestarea preventiva a celui in cauza pentru 30 zile”, informeaza IJPF.

     
Tag-uri: barbat, cartuse, Prut
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii