A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713450148.6387.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A noua editie a festivalului SoNoRo leaga muzical Iasiul de marile orase ale lumii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-11-2014, ora 14:00

A noua editie a festivalului SoNoRo leaga muzical Iasiul de marile orase ale lumii

Articol de Cristian Amariei
Cea de-a IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo se va incheia la Iasi, printr-un concert programat pe 17 noiembrie 2014. Cu un repertoriu inspirat de cele mai faimoase poduri din lume, SoNoRo „BRIDGES“ va delecta iesenii cu piese de Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms si Franz Schubert, interpretate de Cvartetul Schumann si muzicienii Razvan Popovici (viola) si Valentin Radutiu (violoncel). Concertul SoNoRo va avea loc la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, luni, 17 noiembrie, de la ora 19.00.

Programul concertului:

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Trio pentru coarde in mi bemol major, op. 3
Johannes Brahms (1833 – 1897)
Sextet de coarde in sol major, op. 36

Franz Schubert (1797-1828)
Cvintet de coarde in do major, op. 163, D 956

Biletele pentru acest concert sunt disponibile prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas, online pe www.eventim.ro, dar si la casa de bilete a salii de concerte. Pretul unui bilet este 20 de lei, iar elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de o reducere de 50%.

A IX-a editie SoNoRo nu este doar un liant muzical intre unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii - Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena, ci si o vitala punte catre editia viitoare, poate cea mai importanta de pana acum, cea in care pasarea SoNoRo va implini zece ani de existenta”, spune Razvan Popovici, directorul festivalului.

In seara concertului, ca urmare a colaborarii cu Madalina Teler, designer ceramist (“De Ceramica”), vor fi disponibile spre vanzare obiecte de ceramica unicat, integral realizate si decorate manual pentru SoNoRo.

Festivalul SoNoRo a debutat anul acesta, in premiera, in afara Romaniei, printr-un concert sustinut pe 22 octombrie de mezzosoprana Ruxandra Donose si Ansamblul Raro, in renumita sala Konzerthaus din Viena. Lansarea internationala a festivalului a fost organizata in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Viena.

Concertele SoNoRo „BRIDGES“ au avut loc de pe 31 octombrie pana pe 11 noiembrie la Bucuresti unde, pe langa seratele sonore extraordinare cu care publicul deja s-a obisnuit, festivalul a inclus muzica de jazz inspirata de filmele lui Andrei Tarkovsky, in interpretarea Cvartetului Tarkovsky, cu participarea extraordinara a lui Andrei Tarkovsky Jr., dar si o seara pasionala, intitulata “Over the Danube”, cu melanjul de muzica tiganeasca, clasica si jazz a legendarului Roby Lakatos si a ansamblului sau, la Palatul Bragadiru. Concertele SoNoRo continua de pe 14 pana pe 16 noiembrie la Cluj-Napoca.

Peste 35 de artisti internationali, membri de renume ai elitei muzicale europene, iau parte anul acesta la festival: violonistii Boris Brovtsyn, Vilde Frang, Alexander Sitkovetsky, Hugo Ticciati si Daniel Rowland, violistii Vladimir Mendelssohn si Razvan Popovici, violoncelistii Anja Lechner, Valentin Radutiu si Nicolas Altstaedt, pianistii François Couturier si Henri Sigfridsson, clarinetistul Thorsten Johanns, fagotistul Bram van Sambeek si Cvartetul Schumann.

Programul complet al festivalului SoNoRo este disponibil pe www.sonoro.ro.
     
Tag-uri: sonoro, iasi, program
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii