A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714051818.6577.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A inceput reabilitarea pasajului Piata Unirii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-10-2014, ora 13:05

A inceput reabilitarea pasajului Piata Unirii

Articol de Cristian Amariei
Proiectul de modernizare si reabilitare a zonei Lapusneanu – Piata Unirii a deschis un nou front de lucru. De la inceputul acestei saptamani au inceput lucrarile in pasajul pietonal subteran.

Modificari importante

Calea de acces dinspre Piata Unirii este inchisa, ramanand functionale celelalte doua intrari, de la Palatul Braunstein si de la libraria Junimea.

Lucrarile se vor desfasura in etape pentru a pastra si circulatia pietonilor prin pasaj. Vom incepe dinspre Piata Unirii, langa statuie, acest sector fiind inchis pentru modernizare“, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Constructorii au inceput in interiorul pasajului decaparea peretilor si consolidarea zidurilor. La finalul lucrarilor, pasajul subteran va fi complet reabilitat. O modificare importanta fata de situatia actuala vizeaza asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati. La accesul dinspre Piata Unirii, precum si la cel din preajma blocului Junimea vor fi montate lifturi, iar in zona Palatului Braunstein va fi amplasata o platforma elevatoare. Modernizarea include refacerea scarilor de acces in pasaj, finisajele interioare ale zonei subterane, va fi modernizat iluminatul si va fi renovat WC-ul public.

Unde se lucreaza

Lucrarile fac parte din proiectul european care presupune modernizarea zonei Lapuseanu – Piata Unirii. Investitia are o valoare de 13,6 milioane lei, din care 13,1 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile. in cadrul acestui proiect, se intervine in aceasta perioada in parcul Mitocul Maicilor din spatele Muzeului Unirii, unde aleile au fost redesenate, largite si betonate, conferind zonei o alta infatisare si oferind un spatiu generos de promenada. De asemenea, au fost montate noi borduri, urmand ca, dupa finalizarea acestei operatiuni, sa se treaca la amenajarea spatiilor de vegetatie. in paralel, se lucreaza la aleea de legatura dintre Lapusneanu si Independentei, pe langa fostul cinema Tineretului. „Pana acum suntem in grafic cu aceste lucrari si sa speram ca vom finaliza cat mai repede pasajul de la Musicescu, in Bolta in special, dar si aleea de la Cinematograful Republica, care face legatura cu parcul Mitocul Maicilor”, a mai precizat primarul.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii