ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-04-2014, ora 16:27

A inceput concursul de educatie ecologica „Scoala Zero Waste” editia 2014

Articol de Alexandra Stefanescu

"Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Perioada de desfasurare a competitiei este 23 Aprilie - 30 Mai.

Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva, un calculator si o imprimanta multifunctionala oferit de Continental Corporation, partener al proiectului. In lupta pentru premiu si pentru trofeul "Scoala Zero Waste 2014" iau startul 108 scoli din 33 de judete si din Bucuresti si vor fi implicati aproape 40.000 de elevi.

Zero Waste (Zero Deseuri) este un concept menit sa ghideze oamenii in schimbarea stilului de viata si care incurajeaza regandirea ciclului de viata al resurselor, astfel incat sa imite modul in care natura refoloseste resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuata, amenintarea pentru sanatatea oamenilor, plantelor si animalelor dispare.

Prin "Scoala Zero Waste" organizatorii isi doresc sa creasca nivelul de educatie in ceea ce priveste acest vechi concept potrivit caruia nimic nu se risipeste, iar deseurile sunt privite ca resurse.

Din cele 108 scoli, 68 sunt din mediul rural si 40 din mediul urban. Mai sunt inscrise in competitie 4 scoli speciale, o scoala cu elevi de etnie rroma si o scoala sportiva. Judetul cu cele mai multe scoli inscrise este Timis, cu 17 scoli, urmat de Covasna cu 7 scoli inscrise in competitie.

Evolutia tuturor scolilor inscrise in concurs va putea fi urmarita si pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Cei mai silitori elevi vor putea castiga un laptop performant, o bicicleta sau un aparat foto. Vor fi acordate si cate doua mentiuni pentru cei mai harnici si implicati elevi din fiecare judet participant. Aproape 5000 de elevi sunt inscrisi in competitia pentru premiile individuale.

In plus profesorii coordonatori ai primelor trei scoli castigatoare in Concursul „Scoala Zero Waste” editia 2014 vor primi cate o tableta, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental.

Organizatorii isi doresc sa rasplateasca eforturile cat mai multor elevi implicati in acest concurs. Pe aceasta cale invita toate companiile care doresc sa se implice si sa acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora si indiferent de judet sa ia legatura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii