A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713610036.9789.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A fost lansat noul terminal al Aeroportului Iasi FOTO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-10-2015, ora 08:57

A fost lansat noul terminal al Aeroportului Iasi FOTO

Articol de Cristian Amariei
Pe 17 octombrie, a avut loc inaugurarea noului terminal T3 la Aeroportul International Iasi, investitie notabila pentru dezvoltarea orasului, dar si a intregii regiuni de Nord-Est.
Aproximativ 500 de persoane au participat la festivitate, intre care si oficialitati. Evenimentul a fost precedat de o scurta slujba de sfintire oficiata de catre Inalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a tinut apoi o scurta cuvantare.

Primul care a deschis seria discursurilor a fost presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi, Marius Bodea.
Noul terminal pentru pasageri al Aeroportului International Iasi imbraca atat haina functionalitatii, cat si a elegantei, este o eticheta ce raspunde exigentei de capitala regionala, asa cum este Iasul. S-a muncit enorm, a fost o noua lucrare pentru care timpii de construire s-au numarat in luni de zile, si nu in ani. Este un bun al comunitatii noastre ce va aduce plus valoare. Iar faptul ca dupa doar doi ani am reusit sa deschidem inca 13 curse externe directe catre cele mai mari capitale ale Europei ne da confortul si speranta ca viitorul Iasului si al regiunii este cu adevarat imbucurator”, a declarat presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi, Marius Bodea.

Astfel, odata cu anuntarea noilor destinatii, Aeroportului National Iasi va ajunge, pana in vara anului 2016, sa aiba in propriul portofoliu de rute 14 curse externe directe, si anume: Roma, Londra, Milano, Torino, Bologna, Venetia, Tel Aviv, Viena, Munchen, Paris, Istanbul, Barcelona, Bruxelles si Koln.

Pe ecranul instalat deasupra scenei, iesenii au putut urmari si un scurt film documentar in care au fost punctate etapele lucrarilor la noul Terminal, precum si celelalte investitii incluse in proiectul de dezvoltare si modernizare a Aeroportului Iasi.
Surpriza evenimentului a reprezentat-o anuntul facut chiar de catre presedintele Marius Bodea, despre introducerea unei noi curse externe directe din Iasi. Este vorba despre cursa Iasi-Istanbul ce va deveni operationala incepand cu data de 9 decembrie 2015 si care va fi operata de catre compania TAROM, avand doua frecvente pe saptamana.

“O cursa directa spre un hub mondial era ceea ce ne lipsea pentru a fi cu adevarat conectati cu intreaga lume. Istanbul este o destinatie ce raspunde celei mai largi palete de nevoi, este o destinatie ce nu se opereaza intr-un areal de 6 milioane de locuitori din zona Moldova si din imprejurimi. De acum, sa ajungi din Iasi in toate colturile lumii - America de Nord, Asia ori Australia - a devenit o simpla formalitate.
Aceasta noua ruta ne aduce mai aproape de viitor!” a mai declarat Marius Bodea.

Pe scena au mai urcat sa ia cuvantul si cateva dintre oficialitatile prezente la eveniment: Andrei Muraru, consilier prezidential, Victorel Lupu, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, alaturi de reprezentantul Constructorului UTI, Catalina Teodorescu.
De asemenea, iesenii au avut ocazia sa viziteze noul Terminal T3, obiectivul de maxim interes al evenimentului. Cladirea, utilata si dotata la standarde moderne, urmeaza sa devina complet operationala incepand cu data de 25 octombrie a.c.
Evenimentul a continuat cu un minishow aviatic oferit de echipa de acrobati „Hawks of Romania”, condusa de George Rotaru, directorul general al Aeroclubului Romaniei, demonstratie ce a putut fi urmarita de public chiar de pe noua platforma de parcare aeronave.

Momentul final al festivitatii a fost marcat de un concert sustinut de artista Elena Gheorghe.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii