ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
14-09-2012, ora 12:00

A crecut numarul tranzactiilor imobiliare in judet

Articol de Diana Dumitriu

In primele 8 luni ale acestui an, iesenii au inregistrat la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara 13300 de tranzactii imobiliare, cu aproape 1500 mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut .

Numarul imobilelor inscrise pentru prima data in cartea funciara de la inceputul anului a fost de 7640, cu peste 400 mai multe decat in perioada similara din 2011. In schimb a scazut numarul ipotecilor si privilegiilor notate in favoarea unor institutii de creditare, fiind inregistrate 3600 de astfel de documente, cu 325 mai putine fata de 2011.

Cele mai multe tranzactii imobiiliare au fost inregistrate pana acum in lunile mai si august iar cele mai putine in luna februarie. August a fost luna in care s-au infiintat cele mai multe carti funciare ca urmare a primelor inregistrari ale unor imobile.

Iesenii au ipotecat cele mai multe proprietati in luna iulie.

In ceea ce priveste avizele pentru scoaterea din circuitul agricol a unor suprafete de teren, de la inceputul anului OCPI Iasi a eliberat 756 de astfel de documente. Iesenii au transformat astfel peste 21 hectare de teren arabil in teren destinat constructiilor.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: tranzactii, imobile, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii