A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716052714.3281.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A ajuns la spital cu mainile degerate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-02-2012, ora 15:48

A ajuns la spital cu mainile degerate

Articol de Alexandra Stefanescu

Dupa ce a incercat sa-si repare motorul lucrind in frig mai mult de 3 ore un pacient de 45 de ani a ajuns cu mainile degerate la urgete.

Beneficiaza de incalizire externa si de terapie medicamentoasa menita a reduce durerile si ameliora circulatia sanguina in zona cu degeraturi”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru.

Reamintim celor care lucreaza in frig in aceste zile ca imbracamintea trebuie sa fie groasa, protejand extremitatile ( fata ,nas, urechi, maini, picioare), incaltamintea trebuie sa fie confortabila si bine izolata de apa, manusile cele mai bune sunt cele ce permit miscarea degetelor la un loc. Hainele ude trebuie schimbate imediat iar repausul in frig duce la instalarea rapida a degeraturilor.Trebuie alternate perioadele de lucru in frig cu repausul in zone incalzite. Regimul alimentar trebuie sa aiba un spor caloric, sa includa lichide calde iar alcoolul trebuie evitat.

Vantul si umezeala accentueaza hipotermia si duc rapid la instalarea degeraturilor.

Primele simptome includ tulburarile de sensibilitate ( furnicaturi,intepaturi). In forma severa se merge pana la gangrena necesitand amputatia segmentului de memebru.

Primul ajutor consta in gasirea unui spatiu incalzit,indepartarea imbracamintei umede,mainile si picioarele se pot incalzi progresiv . Este intezisa incalzirea prin contact ( soba,calorifer) intrucat tulburarile de sensibiliate port duce la arsuri.

Orice degeratura necesita consult medio-chirurgical pentru a evita evolutia nefavorabila si complicatiile.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: degeraturi, spital
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii