ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-03-2015, ora 17:04

A IX-a editie a Festivalului „Hai la teatru!”, la Teatrul Luceafarul

Articol de Madalina Irimia
Miercuri, 25 martie, si joi, 26 martie, la Teatrul Luceafarul va avea loc cea de-a IX-a editie a Festivalului de teatru scolar "Hai la teatru!", manifestarea insemnand in cifre 61 de trupe din judetul Iasi pregatite de 86 de coordonatori, insumand 697 de elevi-artisti. Beneficiile teatrului scolar sunt cunoscute de multa vreme, efectele sale pozitive manifestindu-se atit la nivel individual, cat si de grup, contribuind la dezvoltarea personala si la maturizarea copiilor si tinerilor.

Teatrul scolar le imbogateste cultura generala, le ofera o privire din interior asupra artei scenice, pe care o vor intelege si valoriza altfel din postura de elevi-artisti. Teatrul scolar ii invata sa socializeze, sa exerseze prin joc parte din rolurile sociale de mai tarziu, ii invata tehnici de vorbit in public, de control emotional, ii responsabilizeaza si integreaza intr-un grup care este trupa de teatru.

La editia din acest an, 34 de trupe provin din orasul Iasi, celelalte functionind la Tg Frumos, Rediu-Ruginioasa, Pascani, Tibanesti, Horlesti, Romanesti, Hodora, Victoria, Mogosesti, Popricani, Raducaneni, Rusi-Belcesti, Miroslava, Hirlau. Pentru prima oara, vor veni la Festival micii artisti din Romanesti, trupele "Ioanid" si "Razesii" de la scoala care poarta numele poetului Ioanid Romanescu. Pentru a noua oara va evolua in concurs trupa "Antract" de la scoala gimnaziala Popricani, coordonata de prof Vasiliu Gabriela. Tot participanti de cursa lunga sint si trupele de la Colegiul National "Mihai Eminescu", "Mooz" si "Les Apos", coordonate de prof. Mira Cucinschi, care utilizeaza teatrul scolar ca mijloc de exersare a limbii franceze si care au un palmeres international extraordinar.

Deschiderea oficiala a Festivalului de teatru scolar "Hai la teatru!" este programata pentru miercuri, ora 13.30, cind vor evolua trupele "Farouches" si "Garabetii" de la Colegiul National "Garabet Ibraileanu" Iasi. Festivitatea de premiere este programata vineri, 27 martie, Ziua Mondiala a Teatrului, ora 12, sala mica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii