ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
02-10-2013, ora 12:15

99% din elevii romi de clasa a XII-a au absolvit liceul

Articol de Alexandra Stefanescu

Fundatia Roma Education Fund Romania a finalizat proiectul “Servicii de sprijin educational pentru elevii de liceu de etnie roma”, finantat de Roma Education Fund Ungaria. Proiectul a avut ca principal obiectiv diminuarea decalajului educational dintre elevii romi si ne-romi la nivel liceal in 13 judete din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Centru prin sprijinirea dezvoltarii academice si, implicit, imbunatatirea ratei de absolvire a ciclului liceal superior.

180 de elevi de etnie roma din clasele a IX-a si a XII-a/XIIIa, admisi in cadrul proiectului, au participat la sedinte de meditatii si sesiuni de mentorat care au contribuit la dezvoltarea personala si educationala a acestora si au primit burse de excelenta si de studiu in functie de rezultatele scolare obtinute.

23 de mentori si 57 de profesori meditatori au lucrat timp de 5 luni cu elevii selectati. Intr-un timp atat de scurt, acestia au obtinut rezultate remarcabile, dovedind ca, in ciuda stereotipurilor despre acestia, elevii romi vor sa invete si pot realiza performanta scolara. Astfel, din randul elevilor de clasa a IXa, 97% au promovat in clasa a Xa, inregistrandu-se doar 1% abandon scolar, 70% au redus absentele per semestru la maxim 10 iar notele lor au crescut in medie cu 0,78 puncte. In acelasi timp, 99% dintre elevii de clasa a XIIa au absolvit liceul, 63,40% au promovat examenul de Bacalaureat, iar 53% dintre acestia au fost admisi in invatamantul universitar. In randul elevilor de clasa a XIIa nu s-a inregistrat niciun caz de abandon scolar.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii