ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-03-2013, ora 09:41

85 de perchezitii in Iasi si in alte 16 judete. Fratele lui Nicu Gheara, printre suspecti. Valoarea prejudiciului - 2.000.000 Euro (VIDEO)

Articol de Alexandra Stefanescu

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) efectueaza 85 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Iasi, Ilfov, Valcea, Vrancea, Brasov, Constanta, Olt, Salaj, Cluj si Suceava, Braila, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Neamt, Satu-Mare, actiunea vizand destructurarea unor grupuri infractional organizate transfrontaliere, specializate in savarsirea infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, detinere de echipamente in vederea falsificarii si falsificarea de instrumente de plata electronica, punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate si efectuarea de operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica.

Simultan cu actiunea declansata de procurorii D.I.I.C.O.T., la solicitarea acestora, sunt efectuate perchezitii domiciliare si pe teritoriile Germaniei, Marii Britanii, S.U.A. si Republicii Dominicane.

Gruparile vizate de catre actiunea D.I.I.C.O.T. sunt constituite din peste 100 de persoane, iar liderii au fost identificati ca fiind Constantin Gheara, zis Tica, 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenica, 45 de ani, Lucian Ghiuri zis Piticu, 45 de ani, si Relu Serban, 57 de ani.

Potrivit procurorilor, membrii gruparilor au confectionat aparatura de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate in vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plata electronica utilizate la diferite terminale ATM sau POS –uri, aflate pe teritoriile urmatoarelor state: Germania, Spania, Elvetia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plata electronica, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substantiale de bani, pe teritoriile Republicii Dominicane, S.U.A., Japoniei, Iordaniei si Nepalului.

Valoarea prejudiciuluicauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de 2.000.000 Euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 70 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale fata de invinuiti.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat in instrumentarea cauzei cu Eurojust si Europol precum si cu autoritatile judiciare din Germania, Spania, Marea Britanie, Elvetia si Portugalia.

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii