ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-07-2013, ora 15:08

75.800 tigarete descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar (VIDEO)

Articol de Cristian Amariei

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar impreuna cu inspectorii vamali au descoperit, in trenul accelerat 401, ascunse si nedeclarate, 75.800 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In data de 30 iunie, in jurul orelor 21.30, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, pentru valorificarea unei informatii aflate in lucru, politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi - feroviar au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit la vagoanele trenului accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti.

In urma controlului efectuat asupra trenului echipa comuna de control a descoperit in cazanele de incalzire a apei, din vagoanele 1, 2, 3 si 4, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 75.800 de tigarete marca Hilton, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Politistii de frontiera au stabilit, in urma cercetarilor efectuate, faptul ca tigaretele apartin insotitorilor vagoanelor controlate, doi cetateni romani si doi din Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor in vederea confiscarii, iar celor doi cetateni din Republica Moldova li s-au anulat vizele emise si s-au aplicat sanctiuni contraventionale cu amenda in valoare totala de 30.000 lei.

     
Tag-uri: tigari, contrabanda, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii