A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716166466.4676.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

650 de elevi ieseni s-au inscris la a IX-a editie a proiectului national „Micii Sanitari”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-02-2013, ora 14:26

650 de elevi ieseni s-au inscris la a IX-a editie a proiectului national „Micii Sanitari”

Articol de Diana Dumitriu

Peste 650 de elevi din Municipiu, coordonati de 65 de voluntari ai Societatii Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI), din cadrul departamentului de Sanatate Publica, s-au inscris la a IX-a editie a proiectului national „Micii Sanitari”, desfasurat in perioada 25 februarie - 12 mai 2013.

Timp de sase saptamani, intre 25 februarie - 5 aprilie, studentii medicinisti vor aborda, impreuna cu elevi ai claselor primare: II - IV, domenii ale educatiei pentru sanatate, precum anatomie si fiziologie, masuri de prim-ajutor, reguli de igiena, sanatatea alimentatiei, abuz si violenta, anti-tutun sau protectia mediului. Ulterior, invataceii vor participa la faza locala a proiectului, programata pentru data de 28 aprilie, unde vor fi alesi cei mai buni opt dintre ei. Acestia vor reprezenta municipiul Iasi la etapa nationala a proiectului, intre 10-12 mai, unde vor concura cu elevi din toate centrele universitare organizatoare ale acestei actiuni: Bucuresti, Cluj, Oradea, Sibiu, Timisoara si Targu Mures.

La acest proiect s-au inscris elevi de la: Colegiul National „Costache Negruzzi”, Scoala Gimnaziala „Stefan Barsanescu”, Scoala Gimnaziala „Otilia Cazimir”, Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun”, Scoala Gimnaziala „Ion Simionescu”, Scoala Gimnaziala „Titu Maiorescu”, a declarat Marius Sanciuc, student al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, coordonator local al proiectului.

El spune ca rolul voluntarilor este sa le transmita copiilor notiunile acumulate, dar si sa interactioneze cu ei prin jocuri, concursuri si teste. In fond, scopul acestui proiect este suplinirea cu informatii actuale despre educatie sanitara, prin mijloace de invatare moderne si eficiente, a mai adaugat acesta.

Micii Sanitari” este un proiect national coordonat de Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), ajuns la editia a IX-a. Acesta este in legatura directa si faciliteaza desfasurarea Programelor Nationale Educatie Pentru O Alimentatie Sanatoasa, Educatie Pentru Sanatate In Scoala Romaneasca, curriculum scolar predat ca disciplina optionala in anumite scoli din tara.

Foto: cugetliber.ro

     
Tag-uri: proiect, studenti, elevi, UMF, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii