A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716039490.0121.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

55 de militari romani participa la exercitiul multinational Jackal Stone 2012
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-09-2012, ora 14:40

55 de militari romani participa la exercitiul multinational Jackal Stone 2012

Articol de Diana Dumitriu

Armata Romaniei va participa cu 55 de militari din Fortele pentru Operatii Speciale (FOS), in perioada 13-24 septembrie, la cea de-a cincea editie a exercitiului multinational Jackal Stone 2012, care se va desfasura, anul acesta, in Croatia.

Organizat anual de Comandamentul pentru operatii speciale al Fortelor Armate ale SUA dislocate in Europa (SOCEUR), exercitiul se va desfasura in spatiul terestru, maritim si aerian al Republicii Croatia, in zona localitatilor Split, Zadar, Udbina si Delnice.

La Jackal Stone 2012 vor participa intre 1.800 si 2.000 de militari din 11 tari (Cehia, Croatia, Estonia, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Romania, Slovacia si Statele Unite ale Americii), iar sapte natiuni vor avea statut de observatori (Danemarca, Franta, Finlanda, Marea Britanie, Canada, Slovenia si Ungaria).

Acesta este cel mai important exercitiu international al Fortelor pentru Operatii Speciale, care are ca obiective principale cresterea cooperarii si interoperabilitatii intre fortele participante, intarirea securitatii si stabilitatii regionale, precum si antrenamentul in comun, schimbul de experienta si armonizarea conceptelor doctrinare, tehnicilor, tacticilor si procedurilor utilizate de structurile de operatii speciale.

Prin activitatile de antrenament planificate, Jackal Stone 2012 va permite evaluarea nivelului de pregatire al fortelor participante si modalitatile cele mai eficiente de cooperare intre militarii tarilor care desfasoara operatii intrunite impotriva unor amenintari comune la adresa mediului de securitate.

De la initierea seriei de exercitii Jackal Stone, in anul 2008, Romania a participat cu personal FOS la toate editiile exercitiului, atat ca tara organizatoare (2008 si 2011), cat si ca natiune participanta (2009 si 2010).

Foto: fyjs.cn

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii