ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-12-2013, ora 11:06

50 de jandarmi asigura ordinea publica in Piata Palatului de Revelion

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 31.12.2013 – 06.01.2014, aproximativ 200 de jandarmi ieseni se vor afla in misiuni de ordine publica la manifestarile organizate in spatiul public si la care participa un public numeros.

In data de 31.12.2013 si noaptea de Revelion se au in vedere, concertul si focul de artificii din P-ta Palatului Culturii din Iasi, dar si manifestarile organizate in Pascani, Tg. Frumos si Hirlau.

De asemenea, vor fi luate masuri specifice de ordine publica cu ocazia derularii unor traditii si obiceiuri in mai multe localitati din jud. Iasi, dintre care enumeram: Tibana, Tibanesti, Voinesti, Podu Iloaiei, Dagata, Tomesti, Miroslava, Raducaneni si Motca.

In locurile unde se vor desfasura obiceiurile populare se va actiona in sistem mixt jandarmi-politie, in vederea mentinerii climatului necesar bunei desfasurari a acestor evenimente si pentru prevenirea tulburarii a ordinii publice, cu implicarea unui numar mare de cetateni.

Pentru noaptea de Revelion, in dispozitivul de ordine din P-ta Palatului, se vor afla aproximativ 50 jandarmi ieseni, alaturi de politisti si politisti locali.

Efectivele de ordine publica vor actiona pentru asigurarea unui climat sigur pentru toti cetatenii ce vor participa la aceasta manifestare.

La scena, jandarmii vor forma un cordon de ordine si va fi montat un dispozitiv de protectie format din 100 garduri, cu rol de sprijin in asigurarea masurilor de ordine necesare evenimentului.

Totodata, jandarmii vor patrula si printre spectatori, in vederea prevenirii unor incidente sau pentru a se interveni prompt in caz de tulburare a ordinii publice.

Persoanelor care vin la concert impreuna cu copii trebuie sa acorde o atentie deosebita acestora, pentru a se evita pierderea sau ratacirea minorilor. In vederea evitarii incidentelor nedorite si a oricaror situatii de natura sa tulbure ordinea publica, jandarmii ieseni recomanda cetatenilor sa evite consumul excesiv de alcool, persoanele care participa la diferite manifestari trebuie sa evite implicarea in conflicte de orice natura, iar in cazul sesizarii savarsirii unor fapte de natura antisociala sa se solicite interventia fortelor de ordine.

Foto: ziarebotosani.ro

     
Tag-uri: jandarmi, Iasi, revelion
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii