ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-10-2015, ora 10:32

5 alimente antigripale

Articol de Madalina Irimia
Ai grija ca alimentatia ta sa fie bogata in vitamine si minerale, pentru a intari sistemul imunitar si pentru a te feri de gripa! Medicii ne recomanda sa consumam alimente care contin zinc, vitamina A si antioxidanti.

Cele 5 alimente antigripale care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia voastra din sezonul rece sunt: carnea de vita, ciupercile, cartofii, ceaiurile si chefirul.
Carnea de vita este imbogatita in zinc, fier si vitamina B12, care ajuta cresterea rezistentei organismului la infectii. Astfel, pentru a fi sanatoase si frumoase consumati aproximativ 90 de grame de carne de vita.

Ciupercile contin pe langa proteine, aminoacizi, apa, seleniu, vitamina B si antioxidanti, care dau celulelor albe rezistenta, de care organismul are nevoie in perioada rece. Pe langa efectul antigripal, ciupercile sunt adevarate “uzine de energie”. Nutritionistii ne sfatuiesc sa consumam ciuperci, cand organismul este obosit, stresat sau in stare de depresie.

Cartofii dulci au in compozitie vitaminele A si C, potasiu, fibre, gluten si carbohidrati, care nu numai ca ajuta organismul sa aiba o sanatate de fier, dar ii da optimismul si energia de care are nevoie. Potasiul ajuta la scaderea riscului de boli cardiovasculare, iar fibrele si antioxidantii impiedica aparitia cancerului si a gripei.

Continuarea aici
     
Tag-uri: sanatate, alimente, gripa
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii