ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-03-2013, ora 16:40

4 aprilie 2013 – Ziua Nationala impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica

Articol de Madalina Irimia

Pe data de 4 aprilie, in peste 20 de orase din tara, vor avea loc mai multe proteste si manifestatii impotriva explorarii/exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

Lista oraselor in acest moment este urmatoarea: Bucuresti, Barlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Targu Neamt, Mangalia, 2 Mai, Calarasi, Piatra Neamt, Slatina, Galati, Timisoara, Oradea, Iasi, Buzau, Costinesti, Buzias, Cluj Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea si numarul lor este in crestere.

Cerem anularea hotararilor de guvern prin care s-au aprobat in mod ilegal acordurile de explorare, dezvoltare si exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum si Clara Petroleum, in Dobrogea, Vaslui, respectiv judetele Bihor, Arad si Timis. Cerem interzicerea prin lege a metodei fracturarii hidraulice si realizarea studiului de impact si asupra mediului. In fiecare oras se vor depune petitii la Prefecturi, ca procedura prealabila pentru anularea hotararilor de Guvern; Ne opunem oricarei ingerinte din partea corporatiilor in scrierea legislatiei romanesti, in dauna interesului cetateanului. Denuntam coruptia la nivel inalt care serveste interese anti-cetatenesti. Luptam pentru dreptul la un mediu sanatos, pentru dreptul la viata si sanatate, pentru dreptul la o corecta informare a cetatenilor”, informeaza organizatorii.

Toate protestele sunt coordonate unitar la nivel national si organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri (70 de ONG-uri din Coalitia pentru Mediu, Asociatia Romania Fara Ei, Asociatia Romania Vie si alte ONG-uri locale).

Foto: energyonline.ro

     
Tag-uri: protest, exploatare, gaze, sist
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii