ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
27-03-2012, ora 08:07

38 de unitati scolare cu invatamant profesional, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Invatamantul profesional ar putea fi o alternativa atractiva pentru elevii care vor sa invete o meserie. In Iasi exista 38 de unitati scolare care si-au propus sa faca invatamant profesional.

Clasele cu invatamant profesional le ofera elevilor o pregatire profesionala pentru dobandirea unei calificari. Elevii au posibilitatea sa parcurga pe langa disciplinele pentru invatamantul obligatoriu, si modulele de pregatire de specialitate pentru calificare profesionala. Totodata acestia vor dobandi pregatirea practica pentru un acces mai rapid la un loc de munca, in contextul in care, in prezent, acest lucru este din ce in ce mai dificil pentru absolventii de liceu.

In acest moment avem 38 de unitati scolare care si-au propus sa faca invatamant profesional. Toate acestea au contracte cu firme si companii care activeaza in judetul Iasi. Cea mai mare parte a elevilor se orienteaza spre calificarile care tin de domeniul mecanic, agricultura, industrie sau serviciile si industria textila”, a declarat inspectorul general al ISJ Iasi, Liliana Romaniuc.

Foto: scoalaedu.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii