ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-04-2014, ora 13:56

3.000 pachete de tigari de contrabanda trecute cu undita peste Prut

Articol de Alexandra Stefanescu

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti-I.T.P.F. Iasi au confiscat 60.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova trecute cu o lanseta peste raul Prut, in Romania, de catre doi cetateni romani.

Pe data de 16 aprilie, in jurul orei 21.00, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti au observat, cu ajutorul sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, doua persoane aflate la malul raului Prut, care trageau pe apa obiecte voluminoase. Imediat, o echipa operativa s-a deplasat la fata locului unde au depistat doi barbati care, la vederea politistilor de frontiera au incercat sa fuga. Cele doua persoane au fost identificate, ei fiind cetatenii romani K. Florin si O. Mihai, in varsta de 18 ani, respectiv 25 de ani, cu domiciliul pe raza judetului Botosani. De asemenea, in urma cercetarii terenului au fost descoperite, la malul raului Prut, doua colete invelite in folie de culoare neagra si o lanseta, folosita la preluarea coletelor de pe malul moldovenesc al raului Prut. La inventarierea coletelor, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete tigari marca Ritm Clasic, cu timbru de acciza R. Moldova”, anunta IJPF.

Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de „colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia".

Cantitatea totala de 3.000 pachete tigari, in valoare de 27.088 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale, fiind totodata anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, pentru cercetarea in comun a evenimentului .

     
Tag-uri: tigari, frontiera, Iasi, Prut
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii