ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
20-09-2012, ora 05:51

270 de specialisti in geotehnica din toata tara participa la o conferinta organizata de Facultatea de Constructii si Instalatii

Articol de Diana Dumitriu

Facultatea de Constructii si Instalatii de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) organizeaza in perioada 20 - 22 septembrie, a XII-a editie a Conferintei Nationale de Geotehnica si Fundatii. Miercuri, 19 septembrie, incepand cu ora 19.00, la Hotel Moldova va avea loc receptia de bun venit a participantilor. Conferinta se va desfasura de joi, 20 septembrie incepand cu ora 10.00, pana vineri, 21 septembrie, in Aula TUIASI din Corpul A.

La manifestare vor participa 270 de specialisti din toata tara din cercetare, proiectare, executie, invatamant, administratie publica, inspectoratele teritoriale in constructii. „Conferinta se organizeaza o data la patru ani in cele patru mari centre universitare ale Romaniei, ceea ce inseamna ca la Iasi ajunge o data la 16 ani.

Manifestarea prilejuieste singurul moment in care toti cei care lucreaza in domeniu se regasesc laolalta. Acest lucru este important mai ales in contextul actual, in care traversam o perioada dificila in domeniul proiectarii si executiei in constructii, din cauza diminuarii resurselor alocate pentru realizarea studiilor geotehnice. In acest moment de cotitura este esential sa dezbatem aspecte concrete din domeniu si sa impartasim rezultatele activitatilor”, a explicat prof. univ. dr. Nicolae Botu, organizator al CNGF 2012.

Principalele arii tematici ale conferintei vor viza investigarea geotehnica a terenului de fundare; fundarea constructiilor in conditii dificile; calculul terenului de fundare si proiectarea geotehnica; terasamente, versanti si geotehnica mediului inconjurator; tehnologii moderne pentru executia fundatiilor si lucrarilor de pamant; accidente si avarii la lucrari de inginerie geotehnica si fundatii.

Manifestarea este sponsorizata de 15 societati comerciale si va reuni pe parcursul celor trei zile de desfasurare si doua expozitii la intrarea si in interiorul corpului A (din Copou) al TUIASI.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii