ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
15-11-2012, ora 13:00

22.000 de doze de vaccin gripal trivalent vor ajunge la Iasi pana la sfarsitul acestei saptamani

Articol de Alexandra Stefanescu

Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon va incepe in judetul Iasi de pe data de 19 noiembrie si se va desfasura pana in luna ianuarie 2013. Aceste doze reprezinta prima transa urmand ca saptamana viitoare sa ajunga la Iasi inca 20000 de doze de vaccin antigripal.

Astfel, de la inceputul saptamanii viitoare medicii de familie se pot prezenta la sediul Directiei de Sanatate Publica Iasi, pentru a ridica dozele de vaccin antigripal. DSP Iasi va mai distribui vaccinuri antigripale in spitalele din judetul Iasi, pentru imunizarea impotriva gripei de sezon a personalului medico-sanitar si in unitatile de asistenta medico-sociale.

In aceasta perioada pacientii vor putea lua legatura cu medicii de familie in vederea planificarii pentru realizarea vaccinarii. Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copii si batrani institutionalizati, personal medico-sanitar, conform recomandarilor Organizatia Mondiale a Sanatatii. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi.

De asemenea, medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta un alt mod eficient de prevenire a imbolnavirilor in acest sezon.

Foto: cotidianul.ro

     
Tag-uri: vaccin, gripa, DSP, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii