A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713550331.1444.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

2.400 de arme cu aer comprimat au fost descoperite la Albita
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

INFRACTIONAL
30-07-2012, ora 15:41

2.400 de arme cu aer comprimat au fost descoperite la Albita

Articol de Cristian Amariei

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita au fost descoperite 2.400 arme de tir, pentru care transportatorul, cetatean din R. Moldova, nu detinea documentele necesare scoaterii lor din tara.

In ziua de 30 iulie a.c., in jurul pranzului, la P.T.F.Albita/I.T.P.F. Iasi, pe sensul de iesire din tara s-a prezentat la controlul de frontiera, conducand ansamblul de vehicule format din autocamion marca Daf si remorca marca Schmitz, Petru S., cetatean din R. Moldova, in varsta de 38 de ani.

Cu ocazia controlului de frontiera efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit ca o parte din marfa transportata consta in 2.400 arme de tir.

„La fata locului s-a prezentat o echipa formata din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Husi si S.T.P.F.Vaslui pentru cercetarea evenimentului. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizatie din partea Politiei de Frontiera, document pe care cel in cauza nu il detinea. Cu privire la cele constatate, Igor B. a declarat ca transporta armele respective din Turcia in Ucraina si ca nu cunostea faptul ca pentru marfa transportata era necesara obtinerea unor autorizatii speciale.”,au precizat reprezentantii ITPF Iasi.

Politistii de frontiera vasluieni i-au intocmit cetateanului in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic ilicit de arme si munitii, f.p.p. de art. 137 alin. 1 coroborat cu art. 125 alin. 1 si 2 din Legea nr. 295/2004 si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, f.p.p. de art. 279 alin. 1 C.P.

Intreaga cantitate de arme a fost ridicata de politistii de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

Sursa foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii