A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715940767.7134.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

2 Aprilie, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. In Iasi si in tara se organizeaza evenimente pentru marcarea acestei zile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-03-2013, ora 16:31

2 Aprilie, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. In Iasi si in tara se organizeaza evenimente pentru marcarea acestei zile

Articol de Madalina Irimia

Data de 2 Aprilie marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. In toata lumea, in jurul acestei date, organizatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei afectiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor.

Ca in fiecare an, organizatiile din Romania se raliaza si ele acestor miscari.

Cu prilejul zilei de 2 Aprilie, FEDRA – Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist organizeaza, prin intermediul fundatiilor si asociatiilor membre, o serie de manifestatii si evenimente, atat in Bucuresti cat si in tara, cu scopul de a creste gradul de constientizare a publicului asupra autismului dar si de a atrage atentia autoritatilor asupra nevoilor comunitatii persoanelor cu autism din Romania.

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), filiala Iasi,membra FEDRA, impreuna cu partenerii locali: Fundatia „Star of Hope Romania”, Fundatia „Ancora Salvarii” si Asociatia „Surasul albastru”, au pregatit actiuni si manifestari publice, in cadrul celei de-a V-a editii a Campaniei „Arata ca iti pasa!”, dupa urmatorul calendar:

- 2 Aprilie – 11.30-12.30 - Marsul diversitatii pe traseul Piata Unirii – PALAS. Acolo vom ridica spre cer baloane in culorile funditei puzzle care simbolizeaza autismul si vom participa cu totii, in Atrium PALAS, la un flashmob organizat de Zumba Iasi, instructor Lucian Liciu.

Alaturi de copiii si tinerii cu autism, parinti ai acestora, vor participa la mars si copii si tineri de la: Colegiul tehnic “Gh. Asachi”, Scoala gimnaziala “Ionel Teodoreanu”, Scoala gimnaziala “Ghe. I. Bratianu”, Liceul teoretic “Al.I.Cuza”, Colegiul Economic Administrativ, Gradinita “Casuta Zanelor”, Universitatea “Petre Andrei”.

- 19.30 – Primaria Iasi - Moment artistic sustinut de elevi de la Scoala Euroed si Colegiul “Richard Wurmbrand” Iasi, in pregatirea aprinderii luminii albastre, la ora 20.00.

Alaturi de Palatul Roznovanu care gazduieste Primaria Iasi, vor fi iluminate in albastru si Universitatea „Petre Andrei” din Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea „Al.I.Cuza”, Camera de Comert si Industrie Iasi.

- 3 Aprilie – ANCAAR Iasi va participa la Conferinta internationala organizata de FEDRA in Bucuresti, la Palatul Parlamentului intre orele 9.00-15.30, cu tema : “Modele de succes in abordarea integrata a serviciilor pentru diagnosticarea, interventia recuperarii, functionalitatii, integrarea sociala, educationala si profesionala a persoanelor cu tulburare de spectru autist ».

Participa, in calitate de vorbitori, reprezentanti din Statele Unite ale Americii si din 5 state europene – Suedia, Norvegia, UK, Finlanda, Olanda care prezinta modelul national de servicii si integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati. Din Romania, participa: Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, Vasile Cepoi, Consilier de Stat, Cancelaria Primului Ministru, reprezentanti ai Comisiilor de Munca, Sanatate si Invatamant ale Camerei Deputatilor, parlamentari si reprezentanti ai Guvernului.

Se vor puncta inca o data problemele cu care se confrunta Romania pe zona autismului, nevoile, initiativele si pasii facuti pana in prezent pentru imbunatatirea reglementarilor legislative precum si ce este necesar sa fie facut pe viitor. Conferinta este deschisa presei.

-4 aprilie - 11:00 - Conferinta de presa in Sala Mare a Primariei Iasi cu participarea Excelentei Sale Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei la Bucuresti si a specialistilor invitati din Olanda.

- 18.00 - Eveniment caritabil - Motel Bucium. Vor participa copiii de la Academia Show, pregatiti de doamnele Ligia Grozdan si Cosmina Paraschiv, cei din clubul de gimnastica aerobica GIMNIS, prof. Bogdan Banta, studentii de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, departament Teatru, prof. Ligia Delia Grozdan si Oana Sandu, copii clasei a II-a C, Scoala Stefan Barsanescu, Ansamblul Folcloric „Doina Carpatilor” al Casei de Cultura a Studentilor Iasi, prof. Petre Susu si Clubul de dans „Imperial”, prof. Adrian Ciutoiu.

Tot pe 4 Aprilie Scoala Speciala “Constantin Paunescu” si Gradinita PP nr.20, vor organiza evenimente pentru marcarea zilei de 2 Aprilie.

- 5 aprilie – 18.00 – Grand Hotel Traian, Sala Ion Creanga, lansarea primului documentar romanesc despre autism, realizat de specialisti din Olanda.

Foto: newautism.com

     
Tag-uri: autism, evenimente, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  27.06.2017 06:22

wh0cd938945 generic propecia

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii