A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714832791.9126.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

19.600 de tineri din tara au devenit agenti ai Patrulei de Reciclare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-11-2012, ora 03:18

19.600 de tineri din tara au devenit agenti ai Patrulei de Reciclare

Articol de Alexandra Stefanescu

Peste 19.600 de tineri si 650 unitati de invatamant din Iasi si 25 de judete s-au inscris la editia 2012 – 2013 a Patrulei de Reciclare, programul educational de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec in parteneriat cu Primariile si Inspectoratele Scolare Judetene.

Judetele unde s-au inscris 30 de institutii de invatamant, numarul maxim acceptat in program, sunt: Botosani, Constanta, Iasi, Olt, Suceava si Timis. Situatia inscrierilor in celelalte judete este: Bucuresti si Ilfov (39), Gorj (29), Teleorman (29), Calarasi (27), Brasov (26), Dolj (24), Vrancea (24), Harghita (23), Giurgiu (23), Bistrita-Nasaud (22), Prahova (22), Arges (20), Sibiu (19), Tulcea (19), Hunedoara (18), Valcea (18), Caras-Severin (14), Dambovita (13), Mehedinti (13), Salaj (9).

Sub indrumarea profesorilor coordonatori ai Patrulei din fiecare unitate de invatamant participanta, copii si elevii vor incepe sa-si informeze si sa-si educe familiile, prietenii si vecinii pentru a-i ajuta sa constientizeze riscurile si impactul negativ al DEEE asupra mediului inconjurator si pentru a incuraja obiceiul debarasarii responsabile a acestor deseuri in comunitatile din care fac parte.

In perioada imediat urmatoare, profesorii coordonatori si agentii Patrulelor de reciclare vor primi de la Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec materialele care vor sta la baza activitatilor lor: ghidul de implementare a programului, brosuri educative, pliante si flyere informative, afise. De asemenea, Asociatia RoRec va instala, in fiecare unitate de invatamant, containere de colectare pentru 3 categorii de DEEE: aparate electrice de mici dimensiuni, becuri/neoane si baterii/acumulatori.

Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE pana la 15 mai 2013. La finalul editiei, organizatorii vor evalua activitatile si proiectele raportate si vor premia castigatorii la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si cea mai inspirata propunere de mascota a programului.

Patrula de reciclare mobilizeaza mii de tineri din tara sa isi asume rolul de modele si promotori ai comportamentului responsabil fata de mediu si fata de societate si sa contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice pe care ni le impun normele Uniunii Europene, anume de 4 kg DEEE/locuitor, anual.

Foto: ecomagazin.ro

     
Tag-uri: patrula, reciclare, Iasi, Rorec
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii