ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-01-2012, ora 16:42

16 utilaje pentru deszapezire, gata sa intervina in Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

16 utilaje pentru deszapezire, echipate cu material antiderapant, sunt pregatite sa intervina pe drumurile nationale din Iasi, cu prioritate in rampe, pante, poduri, artere principale si de acces catre spitale sau institutii publice, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

Pana in acest moment au fost imprastiate 56 de tone de material antiderapant.

In acest moment avem avertizare meteorologica de cod galben si cod portocaliu care a fost anuntat de astazi de la ora 9:00 pana joi la ora 18:00. Codul portocaliu este numai in sudul tarii si afecteaza doua judete din Moldova, respectiv Galati si Vrancea. Incepand de aseara a fost suplimentat personalul de supraveghere si supervizare a activitatii de deszapezire. In acest moment toate utilajele sunt in patrulare si actioneaza pentru deszapezire si imprastierea materialului antiderapant. Stocurile de nisip, de sare si de motorina sunt asigurate”, a declarat Danut Pila, seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri.

Totodata conducatorii auto sunt sfatuiti sa respecte indicatiile politistilor rutieri.

Avand in vedere riscul crescut de aparitie a poleiului si ghetii pe drumurile publice, precum si ninsorile anuntate in aceste zile, Politia Romana recomanda tuturor participantilor la trafic si in special operatorilor de transport:

- evitarea, pe cat posibil, a tranzitarii zonelor afectate de fenomene meteorologice intense in perioada manifestarii lor;

- solicitarea de informatii la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, privind situatia drumurilor nationale;

- pregatirea corespunzatoare a vehiculelor pentru circulatia pe timp de iarna, inclusiv dotarea cu anvelope de iarna pentru parcurgerea sectoarelor de drum acoperite cu zapada, gheata sau polei;

- respectarea semnalizarii rutiere, precum si a dispozitiilor date de politistii rutieri;

- adaptarea vitezei de circulatie a vehiculului la conditiile meteo-rutiere;

- pastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculele care circula in fata;

- verificarea functionarii corespunzatoare a sistemelor care concura la siguranta rutiera in sezonul rece, precum si curatarea vehiculelor de zapada si gheata.

- cand va deplasati in coloana, evitati sa depasiti. Aceasta manevra nu va scurteaza semnificativ timpul de deplasare, insa va poate pune viata in pericol.

Totodata, pietonilor le este recomandat sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

Foto: i-24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii