A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715224656.2144.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

138 de ani de la infiintarea Crucii Rosii Romane
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-07-2014, ora 11:14

138 de ani de la infiintarea Crucii Rosii Romane

Articol de Madalina Irimia

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sarbatoreste vineri, 4 iulie, 138 de ani de istorie si activitate umanitara.

Pe 4 iulie 1876, lua fiinta Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. Printre semnatarii actului de infiintare a Crucii Rosii Romane, se regaseau importante personalitati ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino si Dr. Carol Davila.

De-a lungul istoriei sale, Crucea Rosie s-a dovedit a fi un important simbol al sperantei si alinarii pentru cei aflati in nevoie. Un suport de nadejde pentru tara in perioadele de nesiguranta si suferinta, Crucea Rosie Romana a intervenit ori de cate ori Romania s-a confruntat cu razboi, epidemii sau dezastre. Astfel, Crucea Rosie Romana a fost activa pentru a usura suferinta umana.

,,Toata activitatea Crucii Rosii Romane se bazeaza pe un element fara de care toata istoria organizatiei noastre nu ar fi fost posibila: VOLUNTARIATUL. In ziua de 4 iulie, ii sarbatorim in primul rand pe voluntarii Crucii Rosii Romane! Acei oameni care, cu promptitudine, devotament si dedicare, au actionat ori de cate ori a fost nevoie pentru a-i ajuta pe cei aflati in suferinta“, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Evenimentul va fi marcat prin activitati speciale. Ca in fiecare an, voluntarii filialei de Cruce Rosie Iasi vor oferi demostratii de acordare a primului ajutor pe platforma din fata sediului Crucii Rosii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii