ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-11-2014, ora 09:29

1300 de studenti de la „Cuza” cer reducerea tarifelor de cazare

Articol de Madalina Irimia

1300 de studenti condamna printr-o petitie majorarea taxelor de cazare anuntata de catre Universitate cu doua saptamani inainte de inceperea anului universitar si solicita institutiei sa abroge hotararea prin care s-a decis majorarea acestor taxe. Petitia semnata de cei 1300 de studenti a fost depusa la Registratura Universitatii.

Este al doilea an consecutiv cand Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a decis sa majoreze taxele de cazare pentru studenti. In total, in anul universitar 2014-2015, institutia ieseana va incasa peste 7,5 miliarde de lei vechi din buzunarele studentilor.

Majorarea taxelor de cazare a trecut fara dezbatere. Ca de obicei, se spune ca „asa trebuie” si ca „altfel nu se poate”. Decizia s-a luat in timpul vacantei de vara, cand studentii erau plecati.

In urma luarii de pozitie pe care a avut-o Liga Studentilor in data de 23.09.2014 privind majorarea taxelor de cazare, conducerea UAIC nu a avut niciun raspuns, sustragandu-se astfel de la raspunderea publica.

Taxele de cazare au crescut cu mult mai mult decat s-a crezut initial, deoarece Universitatea a modificat pe site-ul propriu in mai multe etape tarifele la cazare. De exemplu, chiar si in momentul de fata, tariful pentru campusul Titu Maiorescu care este afisat pe site-ul UAIC este de 120 de lei, cand in realitate el este de 125 de lei. Astfel, studentii au fost indusi in eroare. Nemultumirea fata de cresterea tarifelor si de modul in care am fost tratati de conducerea Universitatii face ca numarul studentilor care semneaza petitia sa creasca in fiecare zi.” a declarat Silvian-Emanuel Man, presedintele Ligii Studentilor din UAIC.

Foto: iasi4u.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii