A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713617423.2529.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

11 februarie- Ziua Europeana a Numarului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-02-2013, ora 12:09

11 februarie- Ziua Europeana a Numarului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112

Articol de Cristian Amariei

Data de 11 februarie marcheaza Ziua Europeana a Numarului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 si aniversarea a 22 de ani de la decizia de infiintare a acestuia. In Romania, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 a devenit operational la nivelul intregii tarii din anul 2005.

Numarul unic 112 este gratuit si poate fi apelat de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil, numai pentru urgente medicale sau situatii cand sunt puse in pericol viata, siguranta, bunurile cetatenilor si mediul. Preluarea apelului o face Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) care, in functie de specificul acestuia, il redirectioneaza catre serviciile specializate de interventie: politie, ambulanta, pompieri sau jandarmi.

Cu aceasta ocazie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi organizeaza luni, 11 februarie, urmatoarele activitati de informare preventiva:

1. Ziua Portilor Deschise, la sediul Inspectoratului si la subunitatile din Pascani si Tirgu Frumos, intre orele 900-1600. Vizitatorii vor primi informatii cu privire la utilitatea numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, precum si situatiile cind poate fi apelat. De asemenea, vor asista la prezentarea autospecialelor de interventie din dotarea inspectoratului si la demonstratii de acordare a primului ajutor medical efectuate de catre paramedicii SMURD.

2. Pentru informarea copiilor cu privire la semnificatia zilei de 11 februarie si importanta utilizarii corecte a numarului 112, reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Iasi vor desfasura activitati educative in doua unitati de invatamant din municipiul Iasi, Gradinita cu program prelungit nr. 9 si Gradinita cu program prelungit nr. 16.

Foto: agenda.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii