A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713571925.4083.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

100 de ani de invatamant agronomic universitar la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
22-10-2012, ora 03:06

100 de ani de invatamant agronomic universitar la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi va fi, timp de o saptamana, intr-o mare sarbatoare. Anul 2012 reprezinta si va marca pentru USAMV Iasi un moment de referinta in devenirea sa istorica: aniversarea a 100 de ani de invatamant agronomic universitar la Iasi. Universitatea celebreaza in acest an un secol de existenta si traditie a excelentei in educatie si cercetare agronomica, de cooperare si deschidere continua catre mediul universitar extern, de formare a numeroase generatii de specialisti in stiinta si practica agricola.

Seria evenimentelor deosebite va incepe luni, 22 octombrie, ora 9.00 cu workshop-ul “Agricultura - oportunitati si perspective”, ce va avea loc in Aula Magna “Haralamb Vasiliu”, la care vor fi prezenti peste 250 de fermieri de succes si reprezentanti ai unor companii de top din sectorul agricol. Dintre subiectele ce vor fi dezbatute amintim ofertele de inputuri pentru agricultura (ingrasaminte, pesticide, tractoare si masini agricole) precum si rezultatele celor mai performante exploatatii agricole din zona Moldovei. Evenimentele de luni se vor incheia cu un Spectacol de Opera, programat la ora 17.00, in Aula Magna.

Manifestarile dedicate implinirii celor 100 de ani de invatamant superior agronomic la Iasi vor continua marti, 23 octombrie, cu editia a 55-a a simpozionului stiintific international al Facultatii de Agricultura, unde si-au anuntat prezenta peste 200 de specialisti din zece tari. Pentru miercuri, 24 octombrie, a fost programat workshop-ul “Cercetare si inovare in agricultura”.

Adunarea festiva “100 de ani”, apogeul evenimentelor de la USAMV Iasi, va avea loc joi, 25 octombrie, ora 9.00, in Aula Magna. Pe langa cuvatul Rectorului, mesajele din partea invitatilor si decernarea titlurilor de Doctor Honoris Causa vor mai avea loc si decernari de diplome, medalii jubiliare si dezvelirea statuilor si busturilor. Ziua va fi incheiata cu un Concert de Camera programat pentru ora 16.30, in Aula Magna “Haralamb Vasiliu”.

     
Tag-uri: USAMV, Iasi, aniversare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii